Viime perjantaina varmistui Jippo-pojan (Nasta x Rudi) verikokeiden tuloksista, että koira sairastaa haiman vajaatoimintaa (EPI). Jippo on syksyn aikana laihtunut, pudottanut karvansa ja ollut jatkuvasti ripulilla. Lokakuussa eläinlääkärin kanssa oli muutettu ruokavaliota, mutta tämä ei tuonut parannusta tilanteeseen. Tiistaina Jippo oli uudelleen eläinlääkärillä ja siitä otettiin laajasti näytteitä (veri, virtsa, uloste) ja saatu TLI-arvo (alle 0,1) osoitti, että oireet johtuvat haiman vajaatoiminnasta.

Jipolle on välittömästi aloitettu sianhaiman syöttö (100 g) sekä antibioottikuuri mahan bakteeritoiminnan normaalisoimiseksi. Nyt pidämme peukkuja ja toivomme, että Jippo vastaa hoitoihin ja saadaan poika kuntoon ja normaalimittoihin.

Lisätietoa haiman vajaatoiminnasta mm. TÄÄLLÄ.

Bordercolliella on Suomessa tiedossa muutamia yksittäisiä sairastapauksia sekä yksi sukulinja, jossa tapauksia on useampi. Jippo ei ole näille koirille juurikaan sukua, yhteyisiä koiria löytyy vasta 3-4 polvesta. Sairauden perityvyydestä bc:llä ei ole tietoa.

Voimahali Helenalle ja perheelle! Pikaista paranemista.