Sunnuntaina klo 7 hakemassa tuomaria hotellilta ja kahdeksalta kisat käyntiin. Koirat jäi aamuksi kotiin, sillä akka huseeras ratamestarina + kuuluttajana 1-luokkien ajan. Ihailtavan paljon oli ykkösiä ja makseissa varsinkin monta valmiin oloista paria. Hienoja suorituksia!

Päivällä sitten kotiin ja pieni huoltotauko. Ja kisapaikalle koko lauman kanssa (veteraanit ei halua jäädä kotiin, kun on koiramenoista kysymys). Piirinmestaruudet alkoi hyppyradalla. Savioja oli tehty mukavan virtaavan radan, jossa oli vaikeat paikatkin, mutta koiralle mukavat linjat. Ja me Retkun kanssa selvittiin melkein kaikesta. 3-4 välistäveto hienosti ja sitten akka kirmas valssaamaan 4 hypyn taakse, mutta Eepu oli menossa kepeille... Huoh. Kielto siis vitoselle, muuten puhdas rata. Ja nyt onnistui keppien jälkeinenkin elämä. Eilisestä viisastuneena akka otti koiran kunnolla lapaseen ja oikealle. 13 putki sylikäännöksellä ja 14-15-16 väleihin valssit, vaikka persjättöäkin jo näihin suunnittelin :-) Loppukiemura sitten perinteisesti ja leikkaus 18 hypyllä. Kiellon ansiosta saatiin noin 3 sekkaa yliaikaa. Puhtaalla radalla oltas päästy ihanneaikaan helposti.

Toinen rata oli agirata ja lähtöjärjestys käänteinen, eli me oltiin luokan puolessa välissä. Haastava rata, mutta ei mitään superansoja. Alkusuora oli osoittanut jo alemmissa luokissa, että oikealta on parempi viedä. Näin me tehtiinkin. A:lle eteen ja siitä 5-6 hypyt eteen valssaten putkeen. Kepit Retku löysi superhienosti pelkällä käskyllä! Yhtään en lähtenyt sörkkimään sinne keppien alkuun, väärä 3 hyppy oli tosi lähellä. Mutta sitten kuskin nukahdus keppien jälkeen. Olin oikealla ja piti työntää väärän putken suun ohi sinne kauempaan päähän ja sieltähän se koira vilahti käden alta väärään päähän... Olisi pitänyt jättää käsky pois ja vain kiilata koira ensin väärän ohi. Kun käskyttää putkeen, niin sinnehän se menee. Sitten vielä akka seisoa törötti sujuvasti keinun edessä, kun koira tuli putkesta ulos. No keinu tehtiin nyt kaiken sääntöjen mukaisesti ja loppurata puhtaasti. Ihan oli akan syy tämä hylky. Mutta kyllä se Eepu on ihana kontakteilla! Se tietää tasan tarkaan, miten kontaktiesteet suoritetaan, eikä lipsu opeista edes loppusuoralla. Laukalla puomi loppuun asti, akka sai juosta ohi, stoppi ja sitten loppusuoralle. Tänä eivät kaikki kykene, sinne meni pari varmaa PiirM-voittoa...  

Viikonlopun saldo työputkesta huolimatta 0 - hyl. - 5 - hyl. Eli saa olla tosi tyytyväinen. Yhtään rimaa ei tippunut, väärien ratavalintojen lisäksi ainoastaa yksi huono keinu. Hyvässä vireessä ollaan. 

Päivän saldo askelmittarissa 15000 askelta. Eli noin 12 km.