Tehtiin Mahtin kanssa jo neljännen kerran matka Messariin lentämällä. Viime vuoden aikataulukiireistä viisastuneena meillä oli lento nyt perjantai-illalle ja paluu sunnuntaina alkuillasta. Majapaikka oli hotelli Grand Marina, sillä pikkusisko luopui Helsingin asunnostaan juuri joulukuun alussa.

Lento meni taas erinomaisesti, vaikka myrskytuuli oli etenkin Helsingin päässä melkoinen. Mahti oli matkustanut hyvin, vaikka ruumassa ei muita koiria ollutkaan. Helsingissä ensimmäistä kertaa multa kysyttiin laukkutägiä Mahtia hakiessa :) Aiemmin sen ois voinut lunastaa kuka tahansa... Lentokentältä ajeltiin Finnairin bussilla keskustaan ja siitä sitten myrsyä uhmaten kävellen Katajanokalle.

12295405_10153798503624295_3705468541074
Mahti Matkamies Finnairin bussissa.

Lauantaina heti aamusta kävellen Senaatintorille ja siitä ratikalla Messariin. Kehä oli tilava ja mukavasti häkkialue siinä reunalla, joten leiri pystyyn ja näyttelyä seuraamaan. Tuomarina oli Rainer Vuorinen, joka oli nopea ja varma päätöksissään. Valiouroksia oli viisi ja Mahti meni kehässä toisena. Poika liikkui todella hyvin ja vapautuneesti. Ja kun tilaa oli, niin päästiin kunnolla ravaamaan. Mahelle ERI, kuten muillekin luokan koirille. Kilpailuluokassa sitten vaihdettiin järjestystä useamman kerran ja liikuttiin lisää. Ja lopulta Rainer nosti Mahtin luokkavoittoon! Siis VAL ERI1 SA. Yksi veteraani välissä ja sitten PU-kehään, jossa koiria oli paljon. Tuomari valitsi koiria jatkoon ja Mahti niiden mukana. Lopulta sijoitus 3. juniorin ja avoimen luokan voittajan perässä. Wow, uramme paras Messari-sijoitus!!!

Mahti: "Kaunis ja terverakenteinen valio. Hyvä pää ja erinomainen ylälinja - samoin kulmaukset. Erinomainen lihaskunto. Vaivaton, maatavoittava hieno liike." Rainer Vuorinen VAL ERI1 SA PU3

Junnunarttuja oli toistakymmentä ja Vitalle hieno 2. sija. Eli keski-Eurooppalaiseen tapaan res.HELSINKI JUNIOR WINNER :::)))

12319463_10153799966654295_313126626_n.j
Anadune Finnish Flash "Vita" 13 kk

Kehän jälkeen kävimme Mahtin kanssa lähipuistossa ulkoilemassa. Aurinko paistoi ja oli todella kaunis päivä edellispäivän myrskyn jälkeen. Sen jälkeen akka siirtyi jännittämään tuloksia Koiratanssin PM-kisoihin ja kävi shoppailemassa (6 x 35 kpl isoja puruluita 40 eur) ja syömässä. Mahe otti tirsat koiraparkissa omassa mökissään. Iltapäivällä sitten ratikalla keskustaan ja kaupan kautta hotellille. Pitkä päivä vei mehut molemmista ja Joulutori ja muut shoppailut sai jäädä. Väsymys voitti.

Sunnuntaina herättiin taas myrskyyn ja tehtiin rauhassa aamutoimet, kun kehä alkoi vasta klo 11.15. Kävellen taas ratikkapysäkille ja matkalla ihailimme Presidentin linnan juhlavalmisteluja. Mahtilla ois ollut juhliin sopiva tumma pukukin päällä, mutta ilman kutsua ei kuulemma vieraaksi pääse. Tyydyimme siis selfiehen linnan portilla.

12339440_10153801957839295_8002462444771
Helsinki 6.12.2015

Sunnuntain tuomari oli Branislav Rajic, Slovenia. Ja punaisia sekä vaaleanpunaisia kortteja oli tarjolla yllin kyllin. Mahelle VAL ERI4 SA ja 14 uroksen Paras Uros -kehässä ei paljoa liikkeillä loistettu. Että jos joku haluaa kertakäynnillä tarvittavan näytelmätuloksen, niin tämä nimi kannattanee laittaa muistiin. EH oli päivän huonoin arvosana meidän rotukehässä.

Mahti: "5 years. Nice head. Excellent neck and topline. Strong bones. Good ribcage. Very strong loins. Correct angulation and tail. Weak pasterns in movement. Coat not shining enough." Branislav Rajic, Slovenia VAL ERI4 SA

Vita oli jälleen tänään junnunarttujen toinen eli res. FINNISH JUNIOR WINNER. Tänään tuli myös SA, mutta 18 nartun joukossa Paras Narttu kehässä ei jatkoon.

Kehän jälkeen sitten ruokahuoltoa ja ulkoilua sekä shoppailujen pakkaus matkaa varten. Kävellen Mäkelänrinteen pysäkille ja sitten täpötäydellä HKL:n bussilla lentokentälle. Seisoimme koko matkan käytäväpaikalla... 10 pistettä kultaiselle koiralle käytöksestä, akalla meinas jo matkailu tuossa vaiheessa riittää. Kentällä oltiin sitten hyvissä ajoin ja lento oli ajallaan, joten jo kasin maissa oltiin reissusta kotona. Hyvä reissu taas kerran ja mikäs se on tuollaisen reissukoiran kanssa kulkea.