Perjantaina iltapäivällä auton pakkaus ja koirien pesu. Yhden ihmisen ja yhden näyttelyn kamat veivät koko takapenkin... Kaikki kumppareista aurinkorasvaan oli mukana ja vähän enemmänkin. Äiti haettiin kenneltytöksi matkaan, onneksi se oli kevyin varustein :) Illaksi ajettiin Jyväskylään ja haettiin vielä marketista piknik-tarjoilut. Päät painettiin tyynyyn muutamaksi tunniksi pikkusiskon luona ja aamulla klo 7 keula kohti Jämsää.

Jämsässä leiri pystyyn kehän reunalle ja pieni sade vauhditti teltan pystytystä sopivasti. Onneksi sadekamoja oli mukana, kaikki varusteet suihkuverhoa myöten olivat tarpeen. Erikoisnäyttely oli kerännyt tänä vuonna peräti 120 bordercollieta ja näyttely käytiin kahdessa eri kehässä. Muttaburra edustuksesta vastasi 10 kasvattiani. Hieno osallistumisprosentti, kun "pentuja" maailmalla on kuitenkin vain 19.

Junnuilla tuomarina Elina Haapaniemi ja neljä Retku x Mahti 11 kuukauden ikäistä junioria kehässä. Pojissa Kodalla ja Väärtille ERI ja kymmenen pojan luokassa sijat Koda 2. ja Väärtti 3 ilman SA:ta. Nartuissa Sani sai H:n ja Noki ERI:n ja sijoittu suuressa 19 nartun luokassa sijalle 4, ei SA:ta.

Aikuisten kehässä tuomarina oli Wayne Fleming Australiasta. Tuomari oli todella huolellinen, kävi koirat läpikotaisin käsin läpi ja oli varsinkin hyvin tarkka ilmeestä ja päästä. Minun makuun liikuttaa olisi saanut huomattavasti enemmän. Luokan alussa juoksutti ryhmissä pari kierrosta ja sitten yksilöarvostelussa kolmion ja ympäri, mutta kilpailuluokissa ja PU/PN kisassa parhaat valittiin seisomakisan perusteella. Yhtään ei niissä juoksuttanut koiria.

Urosten avoimessa luokassa kehässä olivat Jekku (Retku x Voltti) ja Syyti (Willa x Pixi). Vettä tuli välillä ihan kaatamalla. Koiria luokassa oli 17, joten tunnin verran kesti avoin luokka. Jekulle EH ja Syytille ERI. Kilpailuluokassa Syyti sijalle 2. SA:n kera. Jee, jee! Vain kolme koiraa sai SA:n luokassa.

ABDSC_9712_1881-normal.jpg
Muttaburra This Is It "Jekku"
Kuva (c) Tiina Karvonen

ABDSC_9718_1883-normal.jpg
Muttaburra Wollen Charmer "Syyti"
Kuva (c) Tiina Karvonen

Seuraavana oli Mahtin vuoro mennä valiokehään. Luokassa oli 9 koiraa ja Mahti oli niistä selvästi nuorin. Poika esiintyi nätisti ja liikkeet varsinkin menivät hyvin. Se onkin isojen ulkokehien jätkä :) Mahtille ERI ja kilpailuluokassa sija 3 SA:n kera. Musti (Retku x Voltti) ei tykännyt miestuomarista ja sai H:n. Toffe-poika (Retku x Laku) puolestaan sai EH:n.

ABDSC_9771_1899-normal.jpg
Pikkupaimenen Better Be Good "Toffe"
Kuva (c) Tiina Karvonen

mahti_er2013-normal.jpg
Mahtin kehän jälkeen (c) Sari Manninen

Wayne Fleming, Australia:
"2,5 years old male. Typical for the breed. Well balances. Good boning & substance. Correct head propotions. Correct ear placement. Lovely dark eyes. Correct scissor bite. Typical outline. Good front & rear angulation. Moves freely. Nice coat. Thick undercoat"
VAL ERI3 SA

Veteraanikehässä esiintyi Laku-poika (Nasta x Niko) ja tuloksena EH. Punaset nauhat olivat tältä tuomarilta tiukassa.

ABDSC_9845_1914-normal.jpg
Pikkupaimenen Man In Black "Laku"
Kuva (c) Tiina Karvonen

Paras uros kehässä kilpaili 8 SA:n saanutta urosta ja ei sijoitusta Mahtille eikä Syytille. Vara-SERTistä Syyti pääsi kuitenkin kisaamaan ja sainkin vaaleansinisen ruusukkeen itselleen. Hyvä Syy!

Narttujen kehään avoimessa luokassa menivät peräkkäin Tepa (Retku x Voltti) ja Kinna (Willa x Pixi). Molemmille EH.

ABDSC_0033_1792-normal.jpg
Muttaburra Pretty Young Thing "Tepa"
Kuva (c) Tiina Karvonen

ABDSC_0045_1793-normal.jpg
Muttaburra Wooly Mammoth "Kinna"
Kuva (c) Tiina Karvonen

22 avoimen luokan nartun joukosta tuomarin löysi vain neljä ERInomaista yksilöä.

Valioluokassa meidän edustuksesta vastasi Hirmu. Onhan sen iso ja rimpula siellä muiden joukossa. Ja vettäkin satoi taas, joten hirveän innokkaasti me ei esiinnytty. Mutta Hirmu meni oikein nätisti. Liike oli hyvä, vaikka ei se rennosti kuljekkaan. Mutta fyssarimme Kaisa ei neidistä löytänyt mitään syytä ontumiselle, joten näillä mennään. Hirmulle EH ja kuten arvata saattaa, neitillä oli liian pitkät jalat tälle tuomarille :)

ABDSC_0140_1811-normal.jpg
Muttaburra The Girl Is Mine "Hirmu"
Kuva (c) Tiina Karvonen

Wayne Fleming, Australia:
3 years old bitch. Typical of the breed. Slightly taller & longer than I would like. Correct earplavement. Lovely dark eye. Good scissor bite. Nice reach of neck. Lacking topcoat. Good dense undercoat. Moving freely. VAL EH

Viimeisenä kehään pääsi Retku. Rouva liikkui nätisti ja malttoi seistä hyvin. Turkkikin näytti jo kohtuulliselta, sillä Lahden jälkeen sakset viuhui ja pohjavilla pölisi coat kingin avulla.  Retkulle myös EH ja samat kommentit tyttärensä kanssa.
 

ABDSC_0252_1834-normal.jpg
Pikkupaimenen Razzle Dazzle "Retku"
Kuva (c) Tiina Karvonen

Wayne Fleming, Australia:
"9 years old bitch. Typical of the breed. Slightly taller & longer in body than I would like. Correct ear placement & eye colour. Correct scissor bite. Thick topcoat & dense undercoat. Lacks strength in the rear" VET EH

ABDSC_0245_1832-normal.jpg
Pikkupaimenen Mercy Speedster "Willa"
Kuva (c) Tiina Karvonen

Myös Willalle (Nasta x Niko) vetskuista EH. Joten PN kehässä ei meidän edustusta nähty. Sade alkoi taas ja loppukilpailut käytiin märkien koirien kanssa. Meillä oli kasvattajaryhmä sekä jälkeläisryhmä Retkulle ja Willalle.

Muttaburra kasvattajaryhmässä oli koiria kaikista meidän kolmesta pentueesta. Hirmu (Retku x Voltti), Syyti (Willa x Pixi) sekä juniorit Koda ja Noki (Retku x Mahti). Tällä porukalla sijoituimme neljänneksi. "Not a consistent type. A bit on mixture, different types of bodies and little longer in bodies than I would like".

Ja ryhmästä Syyti siirtyi sitten jälkeläisryhmässä Willan porukkaan ja tilalle Retkun jälkeläisryhmään tuli Hirmun Jekku-veli. Johan rupesi (yhden koiran vaihdolla) yhtenäisyyttä ryhmässä löytymään :D "Very consistent class. Masculine dogs and feminine bitches. Very even class." Tällä ryhmällä sija 3 ja KP.

Willan ryhmä voitti jälkeläisryhmän ja oli päivän päätteksi BIS2. Willan ryhmässä olivat kasvattini Syyti ja Kinna, sekä Humppa ja Valo Willan ekasta pentueesta.

Kerrassaan upea päivä. Keli olisi kyllä voinut olla kuivempi, mutta tunnelma oli silti aurinkoinen. Sateesta johtuen kaikki kimppakuvat jäi ottamatta :( Onneksi kehän reunalla oli keliä uhmaavia valokuvaajia ja saamme näin jälkikäteen nauttia heidän hienoista otoksista.

Tuhannet kiitokset vielä tätäkin kautta kaikille kasvattieni omistajille mukavasta päivästä. Ja kiitos että jaksoitte olla loppuun asti, on aina kunnia-asia päästä esittämään ryhmä kasvattaja- ja jälkeläisluokassa. Erkkari on kyllä semmoinen tapahtuma, että menestyksestä viis. Teidän tapaaminen on sen tärkein osuus.