Tämä talvi on pidetty agitreenit melko vähissä. Marraskuun kisojen jälkeen pidettiin parin kuukauden totaalitauko ja nyt ennen kisoja käytiin vain parit omatoimitreenit. Akan motivaatio on ollut kadoksissa ja agilityä on tässä välissä tullut katseltua toiselta kantilta koulutusohjaajan ja vastaavan koetoimitsijan hommissa. Alkeisryhmän viikottainen vetovastuu on ollut hyvin palkitsevaa ja jotenkin sitä löytää itsensä aina näistä järjestöhommista, vaikka kuinka on yrittänyt niitä vuosien saatossa vähentää.

Mahe on keskittynyt runsaaseen ulkoiluun vapaana metsässä ja onkin hyvässä kunnossa. Tänä talvena on vältytty jäätikkökeleiltä ja lunta riittää.

Tuomarina oli Elina Hannikainen-Himanen ja kivan virtaava oli agirata. Meillä koira luki lähtösuoralla jotain ihan muuta, kuin pituuden ja saatiin kielto jo kakkoselta. Tämän jälkeen akka hätäili kontaktin sekä keinulta että puomilta vapauttamalla koiran liian ylhäältä. Jotain muutakin matkalla sattui, sillä radan loppua kohden Mahtin hyppy kävi huonommaksi ja rupesi arpomaan ponnistuksia. Mitään näkyvää ei tapahtunut esim. liukastumisen muodossa, mutta pyörityshyppyjen jälkeen koira ei hypännyt enää normaaliin rentoon tapaansa. Onneksi meillä on valmiina ensi viikolle fyssarikäynti sovittuna, joten Kaisa saa katsoa, mistä kiikastaa.

Video radasta KLIK.