Sunnuntaina saatiin pikkusisko kotiin pentuvahdiksi ja ajeltiin Mahtin ja Hirmun kanssa Tornioon agikisoihin. Tarjolla olisi ollut kolme starttia molemmille, mutta ilmoitin Mahtin vain yhteen ja Hirmun kahteen kisaan. Ja tämä olikin ihan oiva valita, jaksoin itse hyvin ja keskittyminen pysyi kasassa, eikä päivä venynyt liian pitkäksi. Tuomarina Rauno Virta.

Mahti aloitti 1-luokan kisalla, oli oikein mukavan virtaava rata. Päätin ohjata tarkasti, etenkin putket. Alkukiemuran ja A:n jälkeen oli kaksi hyppyä hankalammassa linjassa ja siihen tein onnistuneen takaaleikkauksen ja vielä 180 asteen käännöksen päätteeksi valssasin eteen. Mahti oli hyvin kuulolla ja keskittyi hommiin. Kontaktit (A ja puomi) nätisti ja nollalla maaliin. Oli semmoinen helppo ja rento suoritus. Ei tullut mitään paniikkipelastuksia. Hieno poika, eka nolla meille. Aika riitti vielä luokkavoittoon (supermiinus) 14 koiran luokassa.

Hirmun rata oli kinkkisempi, kuten kakkosissa kuuluukin olla, mutta ei mikään mahdoton. Vähän mietitytti Hirmun vire, kun se edellisessä kisassa pudotti rukkaset radalle kesken radan ja koko homma meni ihan höpöksi. Nyt päätin luottaa koiraa ja vetää rennosti ja se toimi. Todella kaunis ja hallittu rata Hirmulle, tein alkun 180 asteen käännökseen nyt valssin ja se toimi. Persjättö hyppyjen 7-8 väliin onnistui hienosti ja puomin alastuloon muutin suunnitelmaa ja valssasin eteen. Päätypyöritys hypyiltä kepeille meinas livahtaa puomille, mutta korjas itse ihan viime tingassa. A:lla nousulle pientä epäröintiä, mutta puhtaasti mentiin. 4 viimeinen este oli okseri ja sinne rämpi huonon hypyn ja rima alas. Eli 5 vp. maaliin ja aikakin alle ihanneajan. Hyvä Hirmu! Olipa se kivaa. Tällä vitosella päästiin kolmannelle sijalle.

Kakkosten toinen rata oli helpompi, melkeen vastaava kuin Mahtin ykkösten rata. Mutta Hirmun vire oli jäänyt ekalle radalle. Meni jo kolmosella putken väärään päähän selän takaa eli hyl. Ja sitten tehtiin taas kaikki virheet, aivan kuin koira ei osaisi mitään. A:lta kielto, kepit jätti kesken, puomilta juoksi ohi ja loppukiemuroissa U-putken sijaan laukko maalihypylle. Huoh. Tällä hetkellä Hirmun vire riittää näköjään yhteen rataan. Sen energiaa menee niin paljon pentujen leikittämiseen ja seurusteluun, että ei jaksa kisoissa keskittyä nyt kunnolla. Ja kun virheitä tulee, niin ne kasautuu ja koiran itsetunto laskee.

Ensi sunnuntaina Kemin kisoihin on ilmoitettu vain Mahti.