Niinhän siinä kävi, että odotettu Levin loma muuttui sairaslomaksi. Sunnuntaina elppailtiin mökillä ja käytiin koirien kanssa pitkä lenkki joella. Ei turhaan lähdetty pääsiäislomalaisten sekaan rinteeseen eikä laduille. Maanataina sitten päivä mäessä ja after skiitä Vinkkarissa yhden oluen verran. Koirat kävivät vanhempien kanssa lenkillä. Illalla sitten syönnin jälkeen hetken lepoa ja sitten se tauti alkoi. Lohisopat tuli rajuna oksuna pöntöön, seuraavan erän kohdalla oksu meni lavuaariin, kun perä istui jo pöntöllä ja tätä rumbaa jatkui ½-1 h välein koko yön. Mikään ei pysynyt sisällä ja sapelle asti oksensin moneen kertaan. Paikallaan jos makas, niin ok, mutta pienikin liike tai kyljen kääntö ja olo oli kuin merisairalla. Pahimmillaan elppasin yöllä veskin lattialla, kun oli niin heikko olo ja molemmista päistä tuli tuutin täydellä.

1419535.jpg
Tässä vaiheessa lomalaisia vielä nauratti...

Tiistai meni ihan petissä, kuume oli korkea (mittari saatiin vasta ke) ja olo tosi hutera. Mehua ja mustikkasoppaa. Illalla söin desin riisiä. Ihan karmea lihassärky ja jalat kramppas nesteen ja suolan puutteessa. Koirilla lepopäivä. Illalla tauti iski pikkusiskoon ja äitiin.

Keskiviikkona uppos jo puuroa ja voimat palas pikku hiljaa. Kuumetta edelleen, mutta ei eilisen verran. Koirat autolla joelle, jossa tipuaskelin lenkki. Sairastuneiden joukkoon liittyi isosisko.

Torstaina jo jalkeilla, sai jo syödyksi jotain pieninä annoksina. Ei enää kuumetta. Koirien kanssa autolla joelle, jossa lenkki. Kauhea tuisku ja tuuli. Pikkusiskon poikakaveri sai taudin. Enää isi sairastumatta. Muut kantaa kaljaa ja sisäfilettä kaupasta, meidän ruokalista koostuu mustikkasopasta ja Jaffasta. Hirveä tauti, tätä ei sois kyllä pahimmalle vihamiehellekkään.

Perjantaina hieno keli ja elossa taas. Isosisko meni Källin kanssa mummokävelylle, me muut naiset suunnattiin koiraladulle. Ihana ilma, aurinko paisto ja pakkasta pari astetta. Nasu naruun ja Eepu fleksiin vyötäisille ja sitten suksittiin koiralatu (varmaankin 3-4 km?) ympäri. Onneksi oli vetoapua (=Nasta), voimat oli kyllä vieläkin melko vähissä. Retku jolkotteli matkassa nätisti, ei vetänyt kuin alamäissä. Ja akka kävin turvallaan (ihan konkreettisesti, leuka osu maahan asti) yhden mäen jälkeen kaarteessa, kun sukset poistu ladulta ja tasapaino ei pitänyt luistelu-uralla. Auts. Lankkukaato ladulla... Onneksi koirat pysähty, eivätkä jääneet alle. Nasta veti himona alkumatkan ja tasaisesti loppumatkan. Ihan onnessaan muori. Tosi helppo näiden kanssa mennä, tottelevat suunta- ja stoppikäskyä ja ennen kaikkea eivät ota mitään kontaktia muihin hiihtäjiin, tuli ne eestä taikka takaa. Paljon oli menijöitä ladulla ja koirat saivat runsaasti kehuja. Susikoiria kuulemma ;-)

Iltapäivällä pakattiin kuorma autoon ja ajeltiin illaksi kotiin. Se siitä lomasta. Viikon aikana yksi päivä mäessä ja yksi hikinen hiihtolenkki. Jäi herkut nauttimatta, keikat kuulematta ja kaljatkin kuskatiin takas kotiin. Meidän suvussa Levin loma vuosimallia 2008 kulkee jatkossa Levi-lahis nimellä... Tuli tehtyä täydellinen suolihuuhtelu kaikille.

Päivitetty pääsiäisen tulokset blogiin alemmaksi oikeilla päivämäärillä. Huomenna KASsin agikisat. Retkulla 3 starttia.

Ja tässä Eepun fanikuvat tältä päivältä. Kun plussaa oli 6 astetta, niin sai pikkurouva jolkotella pitkän lenkin nakuna (lue: ilman loimea). On se kaunis kaljunakin :-)

1419556.jpg
Se raskas ja karvainen näyttelylinjainen...

1419559.jpg
On se kapea!