Ilmotin vuoden vaihteessa Retkun ja Mahti KV Jyväskylään ja kyllä oli nihkeä fiilis sinne lähteä. Oli luvattu tosi pahaa keliä ja hiihtolomaliikennettä oli tietenkin runsaasti. En saanut ketään kaveriksi, joten meinasin yksin lähtä ajelemaan. Onneksi sitten FB:n kautta löytyi kimppakyyti ja me noustiinkin la:na klo 5.30 Katan ja kavereiden Vitoon Oulusta. Kuusi koiraa (2 sakemannia, 2 ranskista ja Retku & Mahti) solahti mukavasti kyytiin kera 3 emännän ja päiväreissu Jyväskylään alkoi.

Bortsuilla tuomarina Hans Lehtinen, joka oli harvinaista herkkua meidän rodulle. Koiria oli ilmotettu 17 urosta ja 18 narttua. Koko skaala oli käytössä, eikä SA irronnut helposti. Mahti oli valiopojissa kahden kilpakummanin kera ja esiityi kauniisti. Selvästi huomasin, että tuomari tykkäs Mahesta. Yksilöarvostelussa liikkeitä saatiin esittää yksi extrakierros ja etenkin Mahtin pää ja ilme miellytti tuomaria suuresti. Luokkavoitto kera SA:n ja sitten paras uros kehässä koiria oli 4. Mahti nousi keulille ja voitti urokset. Eli PU1 ja CACIB. Tuomari sanoi, että toiseksi tullut Riikan Remu oli kooltaan parempi, mutta että Mahtin kaunis pää vei voiton. Siinä oli kuulemma kaikki kohdillaan.

Retkun vuoro oli kehän viimeisenä. Veteraaniluokassa kilpakumppanina isosisko-Tuisku ja Repelle odotettu 2. sija Tuiskun jälkeen. Muorilla oli oikein kivaa kehässä ja malttoi ravata hienosti. Mukava sen kanssa on mennä :) Retku jäi ilman SA:ta, joten ehdin vähän ottaa Mahtiin tuntumaa ennen ROP-kehää, jossa voitto meni odotusten mukaisesti upealle Tuiskulle. Meille VSP oli oikein mieluisa tänään.

Hans Lehtinen:
Mahti: "Kookas, hyvin kaunislinjainen uros. Erittäin hyvä pään tyyppi. Hyvä ilme. Kaunis kaula. Tasainen ylälinja. Hyvä raajat ja kulmaukset. Hyvin rodunomainen liikkuja. Erinomainen karvapeite. Kaunis väritys." VAL ERI1 SA PU1 CACIB VSP
Retku:
"Kookas narttu. Rungoltaan hieman lyhyt. Hieman pyöreä kallo. Hyvä kaula. Erinomainen luusto. Hyvät käpälät. Erittäin hyvä runko ja tasainen ylälinja. Hyvät kulmaukset, joskin hieman korkea kinner. Paksu karva." VET ERI2

Leirin purku, pientä shoppailua ja koirien lenkitys. Ja kolmen jälkeen olimme jo kotimatkalla. Käytiin vielä matkalla syömässä ja leijonien kiekkopelin siivittämänä olimme Oulussa jo hyvissä ajoin illasta. Kiitos Kata ja Nina matkaseurasta ja Pöle ketyilystä. Mukava reissu, vaikka meinasin jäädä kotiin.