Illan treeneihin Mikko oli tehnyt Anders Virtasen vähän lisämutkilla höystetyn 26 esteen radan. Sanoin Mikolle alkuun, että pyritään saamana Retkun kanssa rata tehtyä mahdollisimman vähällä hinkkauksella eli nollalla maaliin kertarytinällä :-)

No ensin kuitenkin pilkottiin rata kolmeen osaan. Taas ehti ja kerkes vaikka mihin, kun pisti jalkoihin vauhtia ja eteni koiran vielä suorittaessa edellistä estettä. Ja Retku kulki hyvin ja vanha, kiihkeä haukku oli palannut. Riitta jo kentän reunalla päivitteli, että hänen nuori vislansa luulee, että Retkulla on joku hätänä, kun niin kimeästi kiljahtelee Eepu mennessään.

Eka pätkä A:lle asti ok. Vähän muutettiin kuvioita puomin jälkeen eli yksi valssi lisää ja vierekkäiset hypyt ympäri pyörittäen.

Toinen pätkä A:lta eteenpäin sitten vähän takkus. Ensin ei bongannut pituutta vaan haki vierestä keppejä ja sitten tuli tosi vauhditon hyppy pituudelle. Kepit oli kentän päädyssä ja matka jatkui 90 astetta oikealle. Kaksi kertaa Retku lopetti kepit siten, että se näytti lähtevän viimeiseen väliin vasemmalle, mutta se ei kieränyt viimeisen kepin ohi asti vaan palas samasta välistä takas. Toki akan vedättäminen oli tähän se syy, mutta ihan yhtä nopeasti se ois kerennyt akan matkaan sen kepin kiertämälläkin... Pussin jälkeinen hyppy-ympyrä oli meille helppo. Kääntyi hyvin ja irtos keskimmäiselle, suht kaukana olleelle hypylle erinomasesti.

Kolmas pätkä keinulta maaliin meni kerralla puhtaasti. Jätin ennen viimeistä putkea yhen hypyn koiran ja itteni väliin ja se toimi loistavasti. Ja este nro. 26 okseri ylittyi myös kevyesti. Lievää läähätystä havaittavaissa kyllä (akassa)...

Palakierroksen jälkeen sitten koko rata kertarytinänä. Tehtiin puhdas nollarata, mitä nyt akka teki puomin kahdesti (radalla este nro. 4), kun eka alastulokontakti oli turhan täpärä ja liukas. Mutta siitä sitten 22 estettä putkeen hyvällä rytmillä puhtaasti.

Hyvä Eepu. Vanha meno on palannut takaisin. Onneksi viimeviikon "masennus" oli vain tilapäinen häiriö.

Retku on nyt ilmotettu ja maksettu SM-kisoihin vajaan 3 viikon päästä. Ja matkataan oikein ulkomaille, kun majoitus on Hapiksen puolella. Ei viitsi pitkien kisapäivien jälkeen kotiin ajella, vaikka matkaa ois vain 150 km suuntaansa. Kemi-Oulu väli on niin kurjan hidas ajella.