Matkasimme Mahtin ja ystävämme Kaisan ja slapko Mökön kanssa Iisalmeen agikisoihin. Ulkokisoissa olenkin aiemmin Iisalmessa käynyt, mutta halli oli meille kaikille uusi tuttavuus. Tilava ja lämmin halli teollisuusalueen reunalla ja alustana joustava tekonurmi. Verkka-alueella radan ulkopuolella oli myös pieni pläntti nurmea, joten vähän siihen sai tuntumaa etukäteen. Muutoin verkkapuoli hallissa oli betonilattialla ja turkkasen liukas koiralle. Mutta eniten koiriin olosuhteissa vaikutti kuumuus. Hallissa oli noin kodin sisälämpö eli varmaan +20 astetta. Ja Mahti ainakin oli melko vetämätön siitä johtuen. Poika on komeassa karvassa ja kun omassa treenihallissa on totuttu +10 lämpötilaan, niin jo verkan jälkeen koira läähätti kovasti ja ei meinannut palautua.

Ekalla radalla tuomarina Hilpi Yli-Jaskari ja tosi kiva rata. Pujottelun loppu tuotti ongelmia monille koirille. Se oli nurkkaa kohti, eikä mitään muita esteitä enää sen takana ja nurkka oli umpiaidattu, joten hirveän moni koira jätti pujottelun lopussa kesken. Me selvittiin tämä Mahen kanssa, mutta kompastuskiveksi koitui A-putki erottelu. Tai itseasiassa ongelmat tuli jo ennen sitä, kun vetovoimainen putki veti Mahtin jo edellisestä hypystä ohi.

https://youtu.be/J_RvxBWc16c

Hyvää tällä radalla erinomainen pujottelu ja etenkin ohjaus sen jälkeiselle kuviolle onnistui täysin suunnitelman mukaisesti ja myös kelpo okseri.

Toinen rata oli Hilpin käsialaa sekin, mutta tuomarina Minna Väyrynen. Taas me onnistuttiin loistavasti pujottelussa, mutta muuten räpellettiin sitten ihan mahdottomasti. Jotenkin nuo putket nyt vie liikaa Mahtin huomiota ja ihan selkeä kielto hypylle, joka oli ihan kohdalla, mutta koira lukinnut jo putken sen takana. Samanlainen hassi tuli jo Andersin radalla viikkoa aikaisemmin. Ja sitten väännettiin A-putki erottelua oikein kunnolla. Tais mennä ukolla herne nenään, kun A:n löydyttyä se sitten katkaisi totaalisesti yhteyden ohjaajaan ja paineli ihan omat kuviot.

https://youtu.be/W5wmnHFUtSs

Nyt on hyvä sauma tauolle. Selvästi meidän yhteistyö tökkii nyt ja Mahti on tahmea ja tekee omiaan. Tehdään pientä ja kevyttä treeniä ja isolla palkalla noita kontakteja nyt, kun alkavat kaikki olemaan melko hätäsiä ja putket vetää puoleensa kontaktien sijaan. Syksyllä tökki pujottelu ja se on saatu palkkausta muuttamalla nyt kuntoon, teemme saman kuurin nyt kontakteille.