Juu, nyt mennään kehityksessä jättiharppauksia päivittäin. Pentuset alkaa olla jo koiria ja vauhtia piisaa pentulassa ja sen ulkopuolella. Maanantaina ohjelmaan lisättiin aamu-ulkoilu. Heti herättyään pentuset siirtyivät keittiöön ruokailemaan ja siitä suorilta takaovesta ulos telmimään. Saa akka rauhassa siivota pentulan yön jäljiltä (pisupaperit on märkiä, isommat hädät Retku korjaa samantien...) ja se suurin energiamäärä purkauttuu pennuilla ulos. Isot koirat menee kaikki kuuliaisesti "ulkoiluttamaan" pentuja pihalle. Puoli tuntia ulkona on näillä keleillä oikein sopiva aika, sitten alkaa tulla kylmä.

Retku imettää edelleen, mutta yksittäisiä tissuttelijoita se ei baariin päästä eikä tarjoilu pelaa myöskään ulkona. Komentaa tiukasti ja kävelee pois. Pentulassa sitten imettää koko katrasta kerrallaan 4-6 tunnin välein. Ihan hyvin joutaa imetystä jo vähentämään, kun pennut syövät on 3 dl lisäruokaa neljästi päivässä.

Retku leikkii pentujen kanssa paljon ja on liikuttavaa nähdä sen paneutuvan äitikoiran rooliin täydellä sydämellä. Muutenhan Eepu ei muiden koirien kanssa leiki, mitä nyt Nastan kanssa joskus vielä intoutuu kilpajuoksuun. Tai sanotaanko, että Eepu ehkä leikkiskin muidenkin kanssa, jos saisi aina voittaa kaikki painit. Mutta kuka sitä nyt tuollaisen päällepäsmärin kanssa leikkii, jolla menee heti herne nenään, jos meinaa jäädä alakynteen...? No, jokatapauksessa pentujen kanssa leikit sujuvat hienosti, vaikka akkaa välillä hirvittää katsella pentuja, joiden pää on emän suussa tai joita siirretään niskanahasta ½ metriä kauemmaksi. Mutta pennuille kelpaa rajumpikin leikki, eivät ole äipän kohtelusta moksiskaan. Vallan innostuvat vaan moisesta menosta.

Vesikuppi on pentulan ilonaihe ja akan murheenkryyni. Kun sitä 20 kertaa päivässä luutua lattian neliön alueelta ja lisää taas uuden veden kuppiin, niin käy mielessä että olisiko tähän olemassa joku kuivempi ratkaisu? Nää siis kerrassaan uivat kupissa, juokseva surutta sen yli ja hyppäävät vauhdilla etutassut kuppiin. Jipii!

Eilisen iltariekkumisen aikana kävi myös mielessä, että taidetaan mennä jatkossa ulos myös iltaisin. Kolme ulkoilua päivässä voisi nyt olla sopiva tahti. Oli sen verran villit rallit ilta yhdeksältä pentulassa.

Rekkarit tulivat Kennelliitosta ja ensi maanantaina (14.1.2008) pentuset menevät Oulussa eläinlääkärille pentututkimukseen, silmäpeilaukseen ja sirutukseen. Sarin luona tiistaina otetaan sitten verinäytteet TNS geenitestiä varten. Nämä näytteet lähtevät tutkittavaksi Australiaan asti ja tod. näk. tuloksia ei ehditä saamaan ennen pentujen luovutusta. Pennuthan ovat TNS-sairauden ostalta joko geneettisesti terveitä ja -kantajia. Eli tiedolla ei ole merkitystä pennuille itselleen vaan tutkimus tehdään jatkojalostusta varten.