Maanataina nukuttiin Käpälämäessä makeasti ja pitkään. Iso kiitos Elina, Pertsa, Veikka ja koiruudet vieraanvaraisuudesta! Tien päälle puolen päivän maissa ja suuntana Lappenrannasta Valkeakoskelle Kouvolan ja Lahden kautta. Masut ja kauppa-asiat tankattiin Valkeakoskella ja sitten Tompan (sen on fiksu vekotin!) avustamana löydettiin perille Marikan luo Pyörönmaalle.

Pentutreffeillä oli mukana viisi Retku x Laku pennuista. Kaikki neljä poikaa sekä tyttöenergiaa edustanut Martta. Lisäksi tietty Laku-iskä, Retku-äippä ja Nasta-mummo. Ja voi mahoton miten samasta puusta nämä sisarukset olivat! Välillä tunnistaminen teki omistajillekin tiukkaa ja vitsailtiin jo, että pitää tarkistaa mikrosirut lähtiessä, että jokaiselle lähtee varmasti oma koira matkaan ;-) Pennut ovat viittä päivää vajaat 7 kuukauden ikäisiä ja isoja, mutta tasaisesti kasvaneita. Kapeita ja honkkeleita vielä, kuten kuuluukin, mutta raamit ovat kyllä kauniit. Näistä tulee hienoja ajan kanssa, se tiedetään. Purennat kaikilla kunnossa, eikä yhtään hammaspuutosta (tarkistettu). Ja pojilla pallit kohdillaan.

Koirat leikkivät pihassa, paitsi mitä nyt mölypoliisi-Retku meni joka väliin jöötä pitämään. Hienosti tuli myös Laku-iskä poikiensa kanssa juttuun, häntä heiluen se kutsui pentuja leikkiin ja näytti hyvää esimerkkiä. Ja Nasta-mummo huolehti tuttuun tapaan nuorison seksivalistuksesta pepun keikutus -leikeillä. Otettiin valokuvia, kahviteltiin ja pidettiin hetki sadetta sisällä. Puoli 7 oli sovittu paimennus Petri Keski-Korpelan tilalle ja sinne me ajettiin sitten komeasti kuuden auton letkassa. Mahtoi olla kyläläiset ihmeissään moisesta ruuhkasta...

Taivas selkeni ja aurinko paistoi taas, kun päästiin pellon reunaan. Petri piti meille hyvä alustuksen paimennuksen teoriasta ja sitten päästiin itse asiaan. Katraana keväällisiä uuhikaritsoita ja pennut yksi kerrallaan liinassa laitumelle. Montaa kierrosta tämän ikäiset eivät vielä jaksa, joten ensimmäisessä setissä nähtiin parhaat palat, toisella kierroksella vaivasi selvästi jo väsymys. Ja kyllähän sieltä malttia ja ajatusta löytyi. Hännät pysyivät alhaalla ja katse tarkasti lampaissa. Nopsastakin saatiin liika vauhti pois Petrin opeilla. Ja Roysta oli selvästi nähtävissä jo halu tasapainoon, se lähti heti takana korjaamaan linjaa sivulle kiertäen, kun lampaat eivät edenneet suoraan. Kaikki olivat nyt ensi kertaa lampailla, joten ehkä vuoden päästä uudelleen? Myös Laku kävi lampailla ja leikin lomasta löytyi myös silmä ja halu mennä kohti lampaita. On siellä jotain... Lopuksi Nasta ja Retku pääsivät lyhesti käymään lampailla myös. Nasulle oli mukava hyödyntää laitumen keskellä ollutta häkkiä flänkeissä. Eipähän tehnyt liian kapeita, kun joutui kiertämään "esteen". Kiitos Petri antoisasta illasta!

Ilta jatkui vielä sitten grillaten Marikan pihassa. Sade kasteli meidät, mutta leiri saatiin siirrettyä turvaan autokatokseen ja grillijuhlat jatkuivat. Hyvin oli rauhallisia ja väsyneitä koiria päivän päätteeksi.

Tässä kuvia pennuista:

1714346.jpg
Toffe

1714345.jpg
Toffe

1714359.jpg
Jurri

1714358.jpg
Jurri

1714357.jpg
Nopsa

1714355.jpg
Nopsa

1714349.jpg
Roy

1714347.jpg
Roy

1714362.jpg
Martta

1714360.jpg
Martta

1714364.jpg
vas. Roy, Retku, Nasta, Jurri, Toffe, Laku, Martta ja Nopsa.

1714365.jpg
vas. Anna&Roy, Retku, Nasta, Marika&Jurri, Saija&Toffe, Leena&Martta, Sirpa&Nopsa sekä edessä Laku.