Meidän oma kuutamovuoron treeniryhmä klo 21.15-22.15 oli tänään peruttu, joten oltiin Retkun kanssa vieraassa porukassa treenamassa jo klo 18. Mikko oli tehnyt Manuel Alff (LUX) radan treeneihin. Tehtiin ensin pätkissä ja sitten koko rata kerralla.

Tein sellaisen virheen, että otin muorit mukaan kentällä. Ja oma pää ei tahdo kestää niiden haukkua ja kannustusta. Oli sen verran lämmin, että auton peräkontti oli pakko jättää niille auki, joten Retkun suoritusta siivitti armoton kannustus parkkipaikalta. Retkua ei tunnu haukku häiritsevä, mutta akkalle kasvoi kyllä pirunsarvet ottaan moisesta metelistä. Nasu 12v. jopa intoutui sellaiseen möykkään, että putos parkkiskalle avoimesta peräluukusta ja loppujen lopuksi seisoi matalan ojan takana, kentän reunassa haukkumassa tasajalkaa pomppien. Kilttihän se sinäänsä oli, kun ei radalle karannut, kun akka ja Retku oli just suoritusvuorossa.

Retku toimi hyvin ja ainoa vaikea paikka oli loppuhypyt puomin jälkeen. Siinä oli viimeiselle hypylle 90 asteen kulma ja piti hypätä vasemman puoleisin hyppy kolmen hypyn rivistä. Ja tämä kaarre meinas mennä joka kerta pitkäksi ja koira haki keskimmäistä tai jopa oikeanpuoleisinta hyppyä.

Tassu kesti hyvin ja tein tosi maltilliset palkat. Lähinnä heitin lypsykumia metsään, jossa joutuu hiljentämään ja etsimään, eikä voi ampaista apinanraivolla lelulle jalat solmussa.

Lopuksi käytiin pitkä lenkki hiekkatiellä koko lauman kanssa.