Me tehtiin Mahtin kanssa jo perinteinen (tämä oli kolmas kerta) lentoreissu Messariin. Nyt näyttely oli kolmipäiväinen, joten me lennähdetiin Oulusta Helsinkiin jo perjantai-aamuna. Seija-myrsky meinasi vähän sotkea aikataulua ja Oulusta päästiin pitkittyneen koneen lumenpoiston takia lähtemään 50 min aikataulua myöhässä ja laskeutuminen Helsingissäkin oli melkoisen pomppuinen. Mutta Mahti oli taas matkustanut hyvin, eikä ollut viivytyksestä ja keikkuvasta kyydistä moksiskaan. Sen verran kiirus tuli kuitenkin, että bussin sijaan nappasimme lentokentältä taksikyydin Messariin.

Perjantaina oli Helsinki Voittaja -näyttely ja tuomarina Anne-Marie Beenen-Sluijters Hollannista. Linja oli tiukka ja kun Mahti meni kehään valioluokan uroksista ensimmäisenä, niin kukaan ei ollut siihen mennessä erinomaista vielä saanut. Mutta me saatiin :) Loppujen lopuksi 16 uroksesta vain neljä valiokoiraa sai ERI:n ja meidän tulos oli VAL ERI4. Vain kaksi uroksista sai SA:n.

Arvostelussa ei kuitenkaan ollut oikein mitään syytä, miksi SA jäi saamatta:
"3 years, exellent type, very masculine, his well built upp with a good forechest, nice topline, good body proportions and bones, nice coat, moves very well."

Pikkusiskoni on hiljattain muuttanut Helsinkiin, joten rodun arvostelun jälkeen purimme leirin ja kävelimme Mahtin kanssa Alppilaan Mirvan luo. Aikainen herätys ja pitkä näyttelypäivä teki tehtävänsä, joten päikkäreiden ja iltalenkin jälkeen me käytiin nukkumaan jo 9 maissa.

Lauantaina oli aikanen herätys ja ennen 9 olimme jo takaisin Messarissa kehän reunalla. Aamu meni jännätessä Mahtin Koda ja Väärti poikien menestystä junioriluokassa. Näyttely oli Pohjoismaiden Voittaja ja tuomarina oli bc-kasvattaja Morten Matthes Tanskasta (kennel Gawain). Junnut esiintyivät hyvin 13 uroksen luokassa, Väärti sai ERI:n ja Koda EH:n, molemmilla oikein hyvä arvostelu.

Valiouroksia oli kahdeksan ja Mahti meni taas oikein hyvin. ERInomainen ja kilpailuluokassa seitsemän erin saaneen joukossa sija 3 + SA. Paras uros kehässä meidät käteltiin pois muutaman kierroksen jälkeen.

Tässä päivän arvostelu: "Masculine male. Nice head. Well placed eyes. Well set & carried ears. Nice neck. Stong topline. Medium depth of chest. Nice body. Good angulation fore. Would prefer a better turn of stifle. Moves effectilly. Would prefer a little bit more bone."

Mahti_messarissa2013-normal.jpg
Mahti kehässä lauantaina, kuva (c) Mikko Marttinen.

Päivä oli pitkä ja pienen shoppailukierroksen ja ruokailun jälkeen kävelimme taas Alppilaan. Onneksi koko viikonlopun oli keli pakkasella, niin koira pysyi puhtaana ja kaikki siirtymiset menivät mukavasti kävelleen. Tuli samalla vähän lenkkiä Mahelle, vaikka väsynyt se oli kyllä, eikä viitsinyt turhia revitellä yksin puistossa.

Sunnuntaina oli Voittaja -näyttely ja junnupojat taas kehässä heti klo 9. Sama linja jatkui, Kodalle EH ja Väärtille ERI. Nyt myös luokkasijoitus molemmille. Koda oli paras EH:n saanut eli 4. ja Väärti ERI:llä luokan 3. Tuomarina oli Leni Finne Suomi.

Mahti sai ERI:n kauniisti esiintyen ja sija luokassa 2. + SA. Paras uros -kehässä poikia oli kahdeksan ja kun osa käteltiin pois, niin neljä jäi jäljelle, Mahti mukana. Tässä Katja Sulkalan video paras uros -kehän viimeisistä kierroksista KLIK. Videolla on junioriluokan voittaja Pikkupaimenen Time After Time, käyttöluokan voittaja Maccabee Sound Of Soul, valioluokan voittaja Pikkupaimenen Ex-treme Action sekä Mahti.

Mahtille paras uros 4. sijoitus ja ok arvostelu: "Erinomaiset mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Erinomaiset, tummat silmät. Hyvät korvat. Riittävä kaula. Hyvä eturinta. Oikean mallinen rintakehä. Hieman jyrkät lavat ja lantio. Oikea askelpituus. Hieman ahdas takaa."

1484384_10152017015203956_1050735613_n-n
Nättinä oleminen on rankkaa.

Näin se Mahti paransi tulostaan päivä päivältä, maantaina jos ois ollut vielä näyttely, niin ois se sitten varmaan voittanut ;))) Mukavaa meillä oli. Tavattiin kovasti vanhoja ja uusiakin tuttuja ja ehdittiin seurustellakin. Onnea tätäkin kautta kaikille viikonlopun menestyjille! Kauniita koiria oli paljon ja kilpailu oli kovaa, kuten Messarissa kuuluukin. On se Mahti vaan kerrassaan mukava reissukaveri. Ei turhia hötkyile, rentoutuu tilanteessa kuin tilanteessa ja kulkee kevyesti kahdella sormella talutettuna, vaikka akalla on vetolaukku ja kauhiat kantamukset matkassa. Telttahäkissä tuli uni häkkialueella, vaikka naapurissa oli juoksutyttöjä useampikin ja muiden rähinöihin ukko ei lähde matkaan lainkaan. Empä ole ennen nähnyt kuonokoppaa bc:llä koiranäyttelyssä :(

Päivän päätteeksi me käveltiin velodromin linja-autopysäkille ja hypättiin lentokenttäbussiin. Täpötäydessä bussissa jouduimme jäämään seisomapaikalle keskiosaan lastenrattaiden väliin, mutta Mahtihan löysi heti pikkukäsiä itseään rapsuttelemaan ja nautti täysin siemauksin pienten ihmisten jakamattomasta huomiosta koko matkan ajan. Kahdeksan aikaan olimme illalla takaisin Oulussa ja reissumies sai iloisen vastaanoton omilta tyttöystäviltä kotona.