Pari vuoroa on hallikautta vielä jäljellä. Tänään meitä oli treeneissä vain kaksi koiraa, joten aikaa oli ja ehdittiin paljon. Annika oli tehnyt oiken mukavan radan, jossa oli alussa hyppyneliöhässäkkä ja keinu ja sitten vauhtipätkät A:lle, kepeille ja puomille. Kepit tehtiin kahdesti, eka kerta tultiin vasemmalta hypyltä, jossa tuli takaaleikkaus. Retku teki tosi hyvät ja itsenäiset aloitukset, eikä häiriintynyt, vaikka akka jäi hypyn taakse lähettämään. Toisesta suunnasta tultiin oikealta avokulmasta pussilta. Tämä oli tarkka vienti, yhtään jos päästi koiran liian suoraan, niin meni 2-väliin. Eli pieni veto vasemmalle ja sellainen pikkuhimmaus, ja siitä käsky kepeille. Aikaa ehkä hetki kului, mutta tuli puhdas suoritus. Okseri oli ekalla radalla viimeisenä esteenä, sille ensin yksi rämpimishyppy ja toinen kerta puhtaasti. Toisella radalla okseri oli keppien lopussa ja se meni kevosesti yli 65 senttisenä.

Kaikenkaikkiaan sellainen hyvärytminen ja onnistunut treeni. Kontaktit menee nyt jatkuvasti ratatreeneissä kisanomaisesti eli ilman palkkaa. Ihan turha ruveta niissä sen kummemmin hinkkaamaan, kun toimii hyvin nyt kontakteilla. Tulee nopeasti alas, stoppaa käskystä, ei paineistu ja jatkaa vauhdilla seuraavalle esteelle luvan kanssa. Jotenkin mun palkkaaminen tekee kontakteista aina hitaammat. Mitäpä sitä turhia koiraa syöttämään tässä, kun tietää, miten kontaktit pitää tehdä. Ja tykkää miellyttää akkaa eli tekee aina oikein.

Lauantaina kisataan iltasella kaksi starttia omissa kisoissa. Sunnuntaille ei mennä ollenkaan, siellä on Tienhaara tuomaroimassa, enkä viimeeksi tykännyt yhtään sen tokoradoista. La:na Ritva Herrala, jonka radalla ei olla oltu herran aikoihin (koskaan Retkun kanssa?).