Perjantaisen lumimyrskyn jäljiltä ajeltiin lauantaina aamupäivällä kauniissa lumimaisemassa Kajaaniin kisaamaan. Etupenkillä räpättivät akka ja Erja, Retku jakoi peräkontin vanhan heilansa porves Pikin kanssa ja takapenkille ahtautuivat vielä Tuija & lägpys Karkki, joten tunnelma autossa oli taattu. Ohjelmassa kaksi kisaa Palloiluhallissa, tuomarina Minna Jokisaari.

Me lähtettiin agilityradalle ihan viimeisten joukossa, joten rataantutustumisen jälkeen oli pitkän verkan ja odottelun aika, kun luokassa kuitenkin oli yli 30 koiraa. Retkulle lenkin jälkeen takki päälle ja sitten pitkät hihnaravit hallissa (ihanan reilusti tilaa pentunäyttelystä huolimatta), muutama hyppy ja palkaksi lypsykumin heittoa. Koko koiran pää oli ihan hiekassa, kun se innostu tappamaan leluaan. Rauhoittui hyvin omaan suoritukseen ja oli tosi keskittyneen oloinen. Saatiin radalle hyvä rytmi päälle ja edettiin puhtaasti esteelle nro. 14 asti. Siinä akalle puhdas hassi, vein koiran pussin oikealta puolelta ja työnsin hypylle ajatuksena pyörättää koira oikean kautta (palautushyppy) seuraavalla muurille. Ja kun oli pussilla vähän jäljessä, niin vastasella kädellä koira kääntyikin 14 hypylle niin tiukkaan, että oli menossa vasemman kautta ympäri. Ja kun kunnollista ohjausta ei tullut (akka ei osannut lennossa vaihtaa kässäriä), niin Retku hyppäs 14 hypyn samantien takaspäin. Ratapiirros täällä (agility3). Hylkyhän siitä tuli. Muuten loppurata hienosti, mutta puomin kontakti meni niin hyvin, että akka pääsi turhan edelle koiraansa ja 19 esteellä tiukka takaaleikkaus sai koiran mukaan ennen esteen ylitystä... Mutta kaikesta huolimatta tosi hyvä rata.

Hyppyrata ei ollut vaikea, mutta vaati kyllä tarkkaa ohjausta JOKA välissä. Akka päätti edetä "miljoonan valssin" -taktiikalla ja se toimi. Lähdössä meinas vähän Retkun mopo keulia, mutta koska oli pakko päästä kakkoshypyn takareunalle, niin otettiin koiruus tiukasti lähdössä takas istumaan ja liikkeelle vasta oikean luvan kanssa. Ratapiirros täällä (hyppy3). Kakkosen eteen valssi. 2-3 väliin valssi. Vitoshypyn eteen pakkovalssi, pujon loppuun valssi, pussin (nro. 8) eteen valssi, 9-10 väliin valssi ja sitten valssit 12-13-14... Loppumutkat sisäkaarteessa ja työntämällä. Huh, huh. Työvoitto ja nollalla maaliin. Eipä jäänyt koiralle epäselväksi, minne piti mennä :-) Ihanneaika alittui -1,44 ja oltiin luokan johdossa toiseksi viimeiseen koiraan asti. Sitten treenikamumme Eila ja auspai Ture vetäsivät huiman tiukoilla kurveilla vielä pari sekkaa ajasta pois ja veivät ansaitusti nollavoiton. Eka nolla heille 3-luokasta ja heti voitto. Piti laitella kouluttaja-Annikalle viestiä, että meidän treeniryhmälle heti kaksoisvoitto! Retku siis toinen 30 koiran luokassa. Ja koska SM-nollissa meillä on jo kaksi hypärinollaa, niin tämä kelpaa vain karsintanollaksi. Mutta makea se oli siltikin. Valionarvo antaa vielä odottaa, mutta ei hätää, se kyllä tulee sieltä. Niin hyvin Retku nyt kulkee.