Olin 7. jonossa peruutuspaikalle Lakeuden koiraharrastajien tokokokeeseen ja jo keskiviikkona sain tiedon paikasta. Työreissulla kun olin, niin siinä ei paljoa treenattu ja perjantainakin mentiin töiden jälkeen ennemmin metsään lenkille koko porukka, kuin hallille treenaamaan... Lahjattomat ne harjoittelee. Ja johan me kaksi viikkoa sitten tehtiin kaksi koesuoritusta :) Kyllä Repe osaa halutessaan.

Tuomarina oli Heli Kelhälä ja koe oli Kempeleessä Korpelan maneesissa eli hepan kakkaa ja hajuja reilusti. Ja turkkasen kylmä, vaikka ulkona komea päivä olikin. Toppatakissa ja rukkaset kädessä siis kehään. Luokassa 9 koiraa ja paikkamakuu kahdessa ryhmässä, Retkun suoritusvuoro luokan toinen.

Paikalla makaaminen 9 Muuten ihan virheetön suoritus, mutta meni isolla viiveellä käskystä maahan ja minä kuulemma olin täpytellyt tipuaskelia eteenpäin samalla. Eli miinuspisteitä akalle pakkoliikkeistä.

Seuraaminen taluttimetta 8½ Pitkähkö, mutta oikein mukava seuraamiskaavio. Retku teki hyvää seuraamista, aavistuksen edessä oli seuraamispaikka paikkapaikoin. Pientä väljyyttä täyskäännöksessä taas. Innokasta ja hyvä kontakti. Tuomarilta kehuja nopeista perusasennoista. Ja akalle moitteita turhan nopeasta temposta. Itse olen hakenut sitä sopivaa vauhtia, jotta koira pysyisi ravilla koko seuraamisen. Jos menen hitaammin, joutuu peitsaamaan ja ei siten liiku niin luonnollisesti.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9½ Jee, onneksi oli vain tilastonolla viimeeksi. Nyt napakka maahanmeno ja annoin kyllä tomeran käskynkin... Puolikas meni alun seuraamisen pienestä väljyydestä.

Luoksetulo 6 Jättäessä meinasi mennä nenä maahan, kun hyviä hajuja oli just kohdalla. Jäi kuitenkin tomerana ja tuli hyvin laukalla molemmat pätkät. Toppi-käskystä putos suorilta maahan. Muuten virheetön liike, mutta asento väärä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 Hyvä seuraaminen, hyvä pysähdys. Oli kyllä notkistellut polviaan käskyssä, mutta seisoi kuitenkin. Kiersin taas taakse seuruu-puolelta, joten pysyi hyvin paikoillaan. Perusasennossa meni maahan. Siitä pisten pois.

Kauko-ohjaus 8 Jäi vinkura-asentoon maahan, mutta pysyi siinä kaikkien vaihtojen ajan eikä möngertänyt mihinkään. Molemmat maasta istumaan vaati kaksi käskyä. Ei inahtanut ekoilla käskyillä mihinkään. Muuten hyvä ja varma suoritus. Tuomarin mukaan koira "rutisee" mennessään maahan :) Juu, tylsää on ja se on Retkun tapa kommentoida asiaa.

Estehyppy 9 Lähti omasta mielestä vähän viiveellä ja jäi aika lähelle esteen taakse, mutta ei virheitä hypyssä, joten moitteeton suoritus. Pientä ääntämistä perusasennossa.

Noutaminen 5 Onneksi oli sotkettu järjestys ja tämä oli vikana. Noutohan nostaa kierroksia meillä, joten mieluusti teimme tämän viimeisenä liikkeenä. Mielestäni ennakoi pienen ajatuksen, lähti miltei liikkurin käskystä. Sikalujaa kapulalle, pari puljausta matkalla ja luovutus suorilta syliin ja vauhdista kääntöistu sivulle. Huoh. On se nopea. Ei tällä rakettiluovutuksella enempää pisteitä saada.

Kokonaisvaikutus 9½ Tuomari tykkäsi taas. Loppua kohden ääntäminen lisääntyy, vaikka kuinka pyrin rauhallisesti vain kehumaan. Mutta onhan se hyvä, että koirassa on intoa.

Itse arvelin, että sen verran oli pistevähennyksiä kaikissa liikkeissä, että jäädään alle ykköstuloksen, mutta riitti sen sittenkin. Nippanappa, mutta kaikki ykköset lasketaa.

Yhteensä 160½/200 pistettä, 1-tulos ja sija 4/9. Tämän tuloksen myötä Retkulle koulutustunnus TK2. Pitää laittaa harkintaan, että joskos sitä voittajaa syksylle katseltaisiin. Mitään ihan valmista siihen ei ole, tunnaria ja ruutua ei ole tehty koskaan. Mutta toisaalta Retku kyllä oppii nopeasti ja nenänkäyttö on muualta tuttua ja irtoaakin se. Noutojen osuus voittajassa painottuu, joten luovutus pitäisi rakentaa kuntoon. Katsotaan, katsotaan. Pitäähän muorille jotain virkeää tekemistä olla.

Kisan jälkeen käytiin kiertämässä heppalenkki pellolla koko lauman kanssa ja lenkille lähti myös ihana Typy-mäyräkoira sekä Henna. Kylläpä oli Typy tomerana, ihan sujuvasti solahti bc laumaan ja Hirmu sen kanssa tapaili leikkiäkin. Reipas pentu!