Keminmaassa kisattiin sunnuntaina. Muorit jäi kotiin ja ajeltiin kisoihin kahdestaan Reepun kanssa. Ja olikin mukavat pikakisat :-) Tunnin välein kolme starttia. Tuomarina Eija Berglund.

Eka rata oli hypäri. Alun pyörityksen Retku meni ihan superisti. Hyvin haki takaakierrot ja kesti akan kömpelöt valssit eteen. U-putkeen syöttö (kauempaan päähän) vähän haparoiden, kun akka piti koiraa turhan pitkään näpeissä. Esteelle nro. 14 asti mentiin puhtaasti ja sitten laukes. Hanaa suorasta pitkästä putkesta ja piti tehdä veto oikealle + takaaleikkaus ja koira ei tullut yhtään matkaan, vaan jatkoi suoraan sitäseuraavalle hypylle... Hylky siis, ei muita virheitä myöskään loppuradasta. Tuota katkosta lukuunottamatta tosi varmaa menoa.

Toinen rata agilityrata ja puomi keskellä mentiin kahdesti. Alussa jätin sivusuunnassa yhden hypyn meidän väliin, niin sain varmasti koiran puomille (vieressä suora putki). Hyvin kontktilta kääntö kepeille, mutta keppien loppuun tuli hirmuinen maakuntalenkki, kun ois pitänyt palata 180 astetta hypylle. Ylä-C pelasti ja puhtaasti jatkettiin. Takakurvista tultiin hirmu hanaa U-putkesta vierekkäisille hypyille, joissa piti tehdä välistä veto. Akka otti koiran hyvin hanskaan (liian hyvin...) ja Retku tuli ihan järkyttävän hiljasesta vauhdista ihan paikaltaa hypäten ekalle aidalle ja suoraan riman päälle mahallaan. Seuraava aita kiivettiin yli samaan tapaan paikaltaan, ilman vauhtia. A hyvin ja viimeiselle aidalle tosi liioiteltu hyppy kans. Eli tuloksena 5 vp. vain tuosta yhdestä rimasta, mutta kyllä näki, että koira otti siipeensä siinä. Retku on luonnostaan TOSI varovainen hyppääjä ja näkee selvästi, että virheen tullen se lähtee liioittelemaan vielä enemmän (kun muutenkin hypyt on tosi korkeat ja ilmavat).

Viimeinen rata hirvitti jo valmiiksi, kun tuomari laittoi tälle radalle rimat maksimiin 65 cm (muilla radoilla 60 cm). Verkassa Retku kuitenkin hyppäs hyvin ja oli taas rento oma itsensä, joten luottavaisin mielin radalle. Alku hyvin edellisen radan kaltainen, nyt keppien jälkeinen kaarre pysy hanskassa. Takaosan pyörityksessä saatiin muurista palikka alas, kun akka kävi kääntämään ja käskyttämään päällä. Lopussa A:lle ihan superhieno kontakti, pääsin edelle ja ehdin valssaamaan eteen hyppysyheröllä. Taas otin koiran liiaksi haltuun, rima tuli alas ja sitten katos akalta koordinaatit. Valssin pyörähdys vei sitä seuraavalle hypylle, ei seuraavalle... Hylky tietenkin. Kylläpä ohjaaja sekoskin.

Mukavaa menoa, mutta ei tuloksia. Voi kun sitä joskus oppis ohjaamaan hyvässä rytmissä täysmittaisen radan loppuun asti. Meillä kun laukee tuo paketti aina jossain loppuradassa. Koira kulkee kyllä hyvin. Ensi viikonloppuna on pitkät päivät tiedossa, kun on oman seuran PiirM-kisat ja akka on lauantaina ylitoimitsijana. Retku kisaa, jos ehtii. Sunnuntaina toki sitten yksilömestaruudessa mukana.

PS. Miten niin liioittelee hypyissä? Juha Lehtikankaan ottama kisakuva toukokuulta TÄSSÄ.