Tokokirjaukset on taas unohtut laittaa blogiin. Mutta ollaan me harjoteltu, paitsi että lomalla oltiin vaan ja juoksenneltiin ilman käskyjä koko viikko. Retku on hyvä ja innokas. Kerrassaan motivoitunut tekijä. Vähän on pitänyt toppuutella tuota tekemistä, kun meinaa lenkillä jumittaa perskärpäseksi ja tarjoaa kontaktia ja tekemistä ihan omaehtoisesti. Mukava toki näin, mutta kun tässä on vähän pomottamisen vaara. Eipä lähde akka tekemiseen, kun koiruus sitä tarjoaa. Vaan käskee pois ja tekee vasta sitten, kun itse haluaa. Isosisko oli lenkillä ihmetellyt, että mitä se Retku jumittaa, kun olivat menneet pitkin aurattua metsätietä, missä me yleensä tokoillaan aina pätkä päivittäin. Retku ois tehnyt mieluusti tokoa myös Marin kanssa :-)

Seuraamista ollaan otettu päivittäin. Juoksua, hidasta ja normia aika reippaassa temmossa. On liikkeessä aika banaanina, mutta perusasennot tulee suoraan kuitenkin. Ei kuitenkaan nojaa, eikä edistä hirmusti. Täyskäännöksiä ja myös vasemman kautta, että pysyy kuulolla ja tarkkana. Kontaktin pitää hyvin ja myös akan kulkiessa aurinkolasit päässä ;-) Hihnankin kanssa on muutaman kerran muistettu harjotella, valtaosa treenistä kuitenkin vapaana. Jättävät on ok sekä maahan että seiso, mutta palaaminen koiran luo vaatii vielä toistoja. Maassa ollessaan alkaa heiluttaa häntää akan palatessa niin, että koko koira heiluu :o. Seisoessa ennakoi perusasentoa kovasti, vaikka sitä ei oo tehty ku kerran. Palkat on laitettu enimmäkseen etänä maahan ja seisomaan. Ja välillä on palaamista otettu toista kautta, taakse ja sieltä vasta sitten sivulle.

Luoksetulo on hyvä ja nopea. Vähän hypähtää ajoittain vasenta jalkaa vasten sivulle kiepsahtaessaan ja muutaman kerran on ääntänyt tässä, mutta pääsääntöisesti hyvä.

Hyppyä pitää vielä käydä hallilla hinkkaamassa. Me ollaan tehty sitä kerran ja koe on 1½ viikon kuluttua...

Paikkamakuu on sitten ihan yllätysmometti. Ryhmässä ei olla tehty sitä koskaan... Ellei ryhmäksi sitten lasketa sitä, että mettässä pistää tielle muorit pötköttää ja Eepun siihen väliin? Onhan sekin kolmen koiran paikkamakuu ;-) Mutta jotenkin ite en tätä hättäile. Eepu ei kauheasti muista piittaa, ei ota häiriötä ja keskittyy akkaan. Eiköhän se 2 min. mene ihan tällä? Jos ei mee, niin treenataan sitten mönkään menneen kisan jälkeen. Muille meistä ei joka tapauksessa ole alokasluokassa haittaa, Eepu kun ei 100-varmasti kiinnostu muista. Korkeintaa akan luo tulee ikävä.

Luoksepäästävyyttä pitää treenata kans vielä. Kattookohan ne ihan hampaat vaan? Saakohan siinä sanoa jonkun käskyn? Sääntökirja on luettu kyllä, mutta ei muistu mieleen. Eepuhan ei siitä tykkää, että sitä tullaan ilman akan jututtamista käpälöimään. Rukallakin meinas hiihtolenkillä syödä yhden setän, joka puhuttu sitä Rekuksi ja tuli sukset jalassa ja sauvat kädessä käpälöimään ilman akan lupaa. Ensin katos pitää sanoa akalla päivää, sitten vasta tehdään tuttavuutta koiran kanssa :-) No onhan tässä vielä aikaa ja sitten ennen kehään menoa otetaan muutama toisto, kuten tehdään aina näytelmissäkin.

Kauhesti en paineita tuosta ekasta kokeesta ota. Tulee edes joku tulos. Tärkeintä on tsekata osaamisen taso kokeenomaisesti. Möllikoekkin toki tähän kelpais, mutta niitä ei oo ollut tarjolla pitkään aikaan. Mennään sitten maksullisiin harjotuksiin. Mukavaa me ainakin aiotaan pitää.

No nyt litilätitreenehin. Ollaan taas oltukin vähän tauolla.