Tänään on 61. tiineysvuorokausi ja kaikki on vielä hyvin rauhallista. Me ollaan Retkun kanssa jo kokeneita konkareita näissä hommissa, joten ei turhia hötkyillä. Kyllä ne pentuset sitten syntyy, kun aika on valmis. Lämpöjä on mitattu nyt kolmesti päivässä eilisestä alkaen ja ne huitelee 37,4-37,7 tietämillä. Retku on rauhallinen ja viihtyy omissa oloissaan kotona. Pentulootaa jo vähän vahtii eli muorit saa julmia tuijotuksia, jos yrittävät tunkea lootalle. Ei se Retku siellä lootassa kyllä itsekkään vielä viihdy, kunhan käy välillä katsastamassa tiluksia.

Lenkillä on käyty metässä vielä joka päivä ja ihan reippaasti Retku vielä liikkuu. Jotenkin tuo peräpään löystyminen mahan myötä on tuonut vielä entistä enemmän ihanaa letkeyttä varsinkin takaliikkeeseen eli komealla ravilla rouva etenee. Eilen tehtiin seuraamispätkiä metässä ja hauskasti maha ottaa sivukontaktia akan jalkaan. Ei se normaalisti ihan noin lähellä seuraa :-) Raukka ei itekkään hahmota ulottuvuuksiaan. Mummulla käytiin tiistaina kylässä ja Retku tunki sellaiseen sohvapöydän väliin, että joutui palaamaan pakittamalla takas, kun ei masun kanssa mahtunut siitä välistä ;-)

Ensi viikolle on luvattu kipakoita pakkasia. Pentuloota on makkarissa ja sinne on varattu lisäpatteri. Pentulaatikossa on sisäseinässä mittari ja siitä seurataan, onko lisälämpö tarpeen. Meille on tuttua nämä pakkaspennut, sillä Nastan toinen pentue syntyi ennätyskylmänä talvena 2003. Tammikuun 3. päivä oli silloin Jyväskylässäkin melkeen -30 astetta pakkasta.