Akalla alkoi pentuloma. Eli seuraavat 9 päivää pyhitetään hirmuliskoille 100%:sti. Sitten alkaakin melkein jo luopumisen aika.

Viikonloppu ulkoillaan ja puuhastellaan kotona. Maanataina on aamulla eläinlääkäri ja iltapäivällä Katja tulee hovikuvaajaksi ottamaan päivän etuajassa viralliset 6 viikkoiskuvat. Niina on lupautunut vaativaan houkutuslinnun tehtävään ja akka seisottaa. Nämä on sitten ainoat seisotuskuvat, mitä näistä riiviöistä otetaan. Kauhulla jo odotan rumbaa...

Tiistaina ajellaan sitten aamusta Palokkaan Saria tapaamaan, Källi jää kotimieheksi, Nasun kohtalo vielä auki. Riippuu mahtuuko se kyytiin. Autoon tulee kaksi isoa häkkiä, neljä pentua kumpaankin. Ja Retkulle paikka sinne väliin. Ja akankin tavarat pitäs mahtua ja ruuat ja kupit ja... Palokassa seisotellaan Sarin kanssa pennut ja arvioidaan vähän rakennetta. Otetaan verinäytteet TNS-testejä varten ja tavataan pentuvieraita. Päivien aikana toivottavasti selkityy myös se, mikä pentu on menossa mihinkin kotiin. Keskiviikkona ajellaan iltasella sitten takaisin kotiin.

Torstaina suunnittelin vieväni pennut kunnon metsään. Kun tuo meidän oma piha on vaan ihan tasainen nurmipiha (vähän rinnettä takaosassa), niin pääsisivät pentuset kunnon maaston makuun. Lauma siis autoon ja keula kohti Sankivaaraa. Kelin mukaan tehdään tämä reissu. Ja sitten loppuviikosta käydään yksitellen muutama hihnaulkoilu jokaisen pennun kanssa.

Oma pihakin on kyllä hyvä paikka totuttaa pennut elämään. Aura-auto on viime päivinä hurauttanut ohi useamman kerran meidän ulkoilujen aikana. Menee tuosta pyörätieltä, joka kulkee naapuritalon takaa eli noin 20 m päästä meidän pihasta. Ei pelota pentusia. Mopoja menee varskinkin aamu-ulkoilujen aikana ohi, kun nuoriso ajelee kouluun tuosta pyörätietä pitkin. Vieraita koiria on ihmetelty aidan takaa, mitä nyt äippäkoira meinaa niille vähän möykätä ja pörhistellä. Se on äidin oikeus, vahtia jälkikasvua vielä tässä vaiheessa.

Retkun maitokauppa alkaa kutistua. Tissit ovat pienentyneet ja vetäytyneet imetyskertojen vähentyessä. Ruokaa ei ole puotettu vielä yhtään. Kotipunnitusten mukaan Retku painaa reilut 16 kg, kun normipaino on melkein 19 kg. Eli kaikkensa on äiti pennuille antanut. Luut ja nahka jäljellä, kun karvakin putoaa. Viikon päästä vähennetään ruoka ja vaihdetaan normi ylläpitoon. Saadaan maitokauppa kiinni luovutukseen mennessä.