Tiistaina Haukkiksen agilityn vuoro. Vähän tiukkaa tekee taas nämä illat, kun ohjelmaa on niin pirusti. Kiireesti vaan tallille heti töiden jälkeen ja tukka tuubilla sitten takas kotiin kamppeiden vaihtoon. Muorit jäi kotiin ja pyöräiltiin Retkun kanssa taas alkuverkka Haukkikseen.

Annika oli laittanut 16 esteen radalle kaikki kertausta tarvitsevat esteet eli kaikki kontaktit, pöydän, renkaa, okserin, pituuden ja muurin. Tehtiin rata alusta loppuun ja lopusta alkuun. Retku oli tosi hyvä ja innokas. Vallan puhkui menohaluja, mutta oli kuitenkin erinomaisesti kuulolla.

Kertaalleen pyrki putken jälkeen selän taakse ja väärälle hypylle (tässä pitää akan muistaa olla tarkkana) ja yksi rima saatiin alas 180 asteen hyppykäännöksessä, kun tuli niin pienen tien ja ihan vinoon hypylle, että kaato melkeen siivekkeen kyljellään. Pöytä oli yllättävän hyvä, paitsi että toisella radalla jätin lypsykumin (ekalla radalla namin) pöydälle ja sehän aiheutti jättistopin ja tuijotuksen, eikä toivottua loikkaa pöydän päälle. Pitäs ite muistaa, että eye iskee päälle liikkumattomasta lelusta. Ei oikein sovellu houkutuslinnuksi.

Kontaktit oli hyvä, nopeat ja varmat. Keinu oli treenikeinu ja ekalla kerralla sen liukkaus taas vähän yllätti. Eepu tuli sellaista tasajalkasutiliukua kontaktille, kun on taas tassutuntuma tottunut grippipintaiseen kisakeinuun. Ja Mikon treeneissä on kans pitävä pinta keinulla. Mutta virheetön se oli ilman muuta, ja toisella kerralla osas tulla sitten jo järkevämmin eli vähemmällä vauhdilla alas.

Hyvät treenit ja koira toimii kuin unelma. Palkkaheitot on jätetty nyt kokonaan pois. Palkaksi saa kyllä lelun, mutta lähinnä sen kanssa taistellaan ja leikitään akan kanssa. Lelu ei lennä, eikä tassut vääntyile. Pidetään punainen pumpulissa, että on kunnossa kesän tärkeimmässä koitoksessa :-)

Loppuverkka sitten rauhallista hölkkää pyörän vierellä kotiin. Ens viikolla tehdään enää vain lyhyitä kuvioita ja kontaktikertausta, ei enää ratatreeniä.