Ollaan me treenattu - tokoa (kun menin ilmoittautumaan kokeeseen kesäkuulle). Agiesteillä ollaan käyty kertaamassa kontaktit tiistaina, muuten mennään metsälenkeillä ja mielikuvaharjoituksilla.

Peltokosken maneeissa tuomarina Jari Tienhaara ja kimurantteja ratoja. Kaikkien luokkien tulostaso jäi perin vaisuksi.

1303055459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Agirata Jari Tienhaara 3-luokka

Jätin Retkun ykkösen taakse oikeaan laitaan ja menin A:n vasemmalle puolelle ottamaan vastaan. Hyppy ja heti putki käsky ja töppöstä toisen eteen. Ehdin hyvin rinnalle renkaalla ja muurilla, jonka taakse valssi ja heitto 5-hypyn taakse ja valssi koiran eteen puolta vaihtaen. 7-hypylle lähetys taakse ja puolen vaihto valssilla oikean siivekkeen taakse. Sisäkaarteesta sarjahyppy ja takaaleikkaus putkelle. Sisäkaartessa puomille, jossa puolen vaihto takaa leikaten ja alastulossa koirasta ohi, tarkka stoppi ja samalla blokkasin U-putken väärän pään. Odotin koiran putkesta ja otin sen oikealle ja lähetys kepeille. Kepit koira oikealla ja työntämällä 14-hypylle ja tiukasti käsissä pitäen pakkovalssi 15-hypyn eteen ja sieltä oikean kautta kierrättämällä 16. Tässä kohtaa kaarteen valuminen isoksi oli etu, sillä saatiin luonnostaan hyvä linja 17-hypylle, joka löyty hienosti, samoin A. Valssi kontaktin alle (kauas) ja siitä kääntö pussille ja koira oikealla maaliin. Puhdas rata :) Ajassa melkoista tasoitusta, kun ite ei pääse liikkumaan tarpeeksi liukkaasti. Onneksi Retku odottaa akkaa.

Nollaratoja tuli vain neljä ja kaksi niistä alle ihanneajan, joten me sijoituttiin toiseksi Kaplaksen Marin ja Bc:n jälkeen. Tämä oli Retkun kuudes SM-nolla. Olen kuitenkin jo etukäteen päättänyt, että emme lähde Retkun kanssa kesäkuussa SM-kisoihin Nastolaan, vaikka tulokset sinne saataisiin. OKK:n joukkueeseen on nyt tarjolla niin paljon hyviä koiria, että meillä ei ole sinne asiaa. Ja yhden startin takia en SM-kisoihin lähde, tämä on kuitenkin todennäköisesti Retkun viimeinen agikisakausi. Syksyllä Retku täyttää 7v. ja talven pentuprojektin jälkeen en todennäköisesti lähde enää treenaamaan sitä agikisakuntoon, vaan jatkamme kevyemmillä harrasteilla. Retku on ihan kunnossa ja kroppa pelaa, mutta palkkaaminen on vaikeaa, kun jatkuvasti saa pelätä etutassun kipeytymistä. Retkullahan on lypsykumin noudossa pyörähtänyt varvas nurinpäin ja siinä on alkava nivelrikko. Varvas kestää loistavasti arjen lenkit, treenit ja kisat, mutta palkkaustilanteissa Retku ei lainkaan varo itseään ja on helposti epäpuhdas tästä tassusta (apinanraiviolla lelulle...).

Illan toinen rata oli hypäri ja meillä levis pakka jo alussa, kun Retku jätti kolmosena olleen pujottelun kesken. Jäin itse taakse ja kepit meni tyhjää kohti. Teki vielä korjauksessa aloitusvirheen ja sitten putken jälkeen tuli hyppy väärin päin -> hylky.