Kolea sadepäivä meni paimennuksen merkeissä. Minna oli järkännyt meille pentupäivän, jossa ohjelmana oli pari paimennussessiota aamupäivällä ja kahvitauon jälkeen vielä pentuagia. Me jouduttiin akan ratsastuksien takia jättämään iltapäivä väliin, mutta pellolla viihdyttiin kyllä monta tuntia.

Hirmuhan kävi alkukesästä kolmesti lampailla osoittaen selvää ajatusta asiaan, mutta ihan syttynyt se ei vielä silloin ollut ja selvästi pentumaisen epävarma. Nyt oli tahti eri heti alusta. Hirmu seurasi Minna pentujen treeniä aidan takaa hyvin keskittyneenä ja focus täysin lampaissa. Omalla vuorollaan se eteni heti määrätietoisesti kohti lampaita. Nyt ei tarvittu kannustusta eikä kauheasti akan apuja. Sai lampaat (keväällisiä pässikaritsoita) hyvin irti aidasta, teki mukavia kuljetuspätkiä ja kivasti flänkkiä. Siinä on selvästi enemmän voimaa ja silmää kuin Retkussa ja nyt voi sanoa sen syttyneen. Aivan ihana oli seurata miten se eteni lampaiden lumoamana, ei antanut minkään häiritä keskittymistä. Tosi kiva etäisyys ja ote sillä on eläimiin.

Toisessa sessiossa Hirmu oli vielä parempi. Minnan mukaan sen kuulemma pitäisi näyttää tältä vasta kolmivuotiaana :) Eli sais vielä olla villimpi, rajumpi ja kakarampi, mutta nyt tuntui tuo rauhallinen ajomoodi lyöneen päälle. Pikkasen jumii eli jää silmä päälle, mutta kun akka laittaa lampaat liikkeelle, niin herää kyllä heti transsista. Pätkiä perinteistä kuljetusta ja poispäinajoakin. Flänkkejä ilman, että stoppas tasapainoon. Hirmu Hieno!

Ohjasin myös Syytiä (Willa x Pixi), joka on selvästi vielä kakara (ikää 6kk), mutta hyvä ajatus Syytilläkin on. Häntä pysyy alhaalla ja keskittyy ajoittan hyvin lampaisiin. Ei ole luonnostaan niin selvästi flänkkäävä, kuin Hirmu. Ei vielä uskalla lähtä yksin katraan taakse, vaan jättää kaaren kesken. Pienessä tilassa toimii kuitenkin mukavasti ja saa lampaat irti aidasta. Ei vielä käytä kauheasti silmää. Mutta tästä on hyvä jatkaa keväällä. Annetaan asioiden hautua kakaroiden mielessä talven ajan.

Olisipa kovin mukavaa, jos Hirmu jatkaisi paimennusharrastusta akan kanssa. Tämä kun on niin kovin mukava harrastus ja akalla jo jonkinmoista kokemusta lajista Nasun kanssa.