Lomalainen ei kauaa kotona homehtunut. Lauantaina aamulla matkattiin Erikan ja Sannin kanssa Kuopioon kenttäkisoihin. Koirat jäivät mökille lomailemaan. Uskollinen Tomppa-navigaattori hylkäsi meidät menomatkalla, kun Hiacen tupakansytyttimestä ei tullut virtaa... Onneksi oli ajo-ohje myös printtinä ja sen avulla löydettiin Tapsan tallille. Muutama valtava mäki koetteli kuskin kaasujalkaa matkalla, mutta kyllä se Hiace siitä, kunhan pisti tarpeeksi pientä vaihdetta silmään.

Ihan kauhea rapakeli. Heppa oli jo kouluverkassa puolta kylkeä myöten kurassa. Onneksi oltiin pakulla liikenteessä, niin sai kaiken likaisen ja hiekkaisen "karjaosastolle". Koulukoe meni Erikalta hienosti ja esteissä yksi alas. Koko kenttä oli ihan veden vallassa. Onnellisten sattumien myötä saatiin vaihdettua karsinapaikka kisapaikalle, joten illan päälle ei tarvinnut enää lähtä kuskaamaan hevosta Sorsasaloon. Lähdetiin Erikan vanhempien kanssa käymään Tervossa. Antti-varsa on siellä orilaitumella ja katsastettiin pojan kunto, sillä 3 viikon kuluttua olisi valtakunnallinen varsanäyttely Lahdessa, jonne olen luvannut Antin viedä ja esittää, jos poika vaan on kunnossa. Ja hyvältä näytti, joten Lahteen lähtään. Illalla vielä tallille ja talssittiin porukalla maastorata läpi ja sitten hotellille pesulle ja kamoja kuivattelemaan.

Sunnuntaina vähän kuivempi päivä. Kierrettiin maastorata vielä kertaalleen ja iltapäivällä oli Erikan ja Sannin vuoro startata. Ensikertalaiset selviytyivät alkuradan hienosti, mutta sitten hienohelma Sanni oli tehyt äkkikäännöksen rapakon kohdalla ja Erika oli tippunut. Samanlainen stoppi ja putoaminen vielä haudalla ja niimpä pari tuli hylätyksi ja palasi radalta metsän kautta ravaillen.

Illaksi ajeltiin kotiin Ouluun ja hain koirat vielä mökiltä kotiin.