Eläinlääkärireissulta on vain hyviä kuulumisia. Kaikki pennut saivat puhtaat paperit. Ei mitään huomautettavaa kunnossa, sydämessä, hännässä, navassa tai purennassa kellään (kaikilla leikkaava pentupurenta). Silmäpeilaus tehtiin oikein kahden eläinlääkärin toimesta, toinen kokenut silmäell (Kaisa Wickström) ja toinen silmiin erikoistumassa oleva ell. Kaikilla pennuilla pentuterveet silmät ilman mitään huomautettavaa. Ja kaikilta neljältä pojalta löytyivät kivekset sieltä missä niiden pitääkin olla. Kerrassaan ihanaa. Priimapentuja kaikki kahdeksan!!!

Reippaasti pentuset selvisivät miltein 3 tunnin reissusta. Aamulla ulos ja syömään, sitten tissittelyt sisällä ja uudelleen ulos, josta sitten yksitellen sylissä autoon ja häkkiin. Tytöt toisessa boksissa ja pojat toisessa. Eläinlääkärillä ajoin auton oven eteen ja pentuset nosteltiin häkeissä suoraan toimenpidehuoneeseen. Retku oli mukana henkisenä tukena ja se pötkötteli alta kulmain tilannetta tarkkaillen omalla matollaan vapaana huoneessa. Tyttöjen boksista kuului melkoinen kilpalaulanta, poikien yksiössä uni voitti hetken vikinän jälkeen. Kolmet tipat kaikille silmiin ja sitten alkoikin yksilötarkistelut.

Kaikki saivat myös sirut kaulanahkaan ja siitä ei pientä vinkaisua kummempaa huomiota tullut. Muuten pentuset olivat erittäin reippaita ja helposti käsiteltäviä. Toki puolinukkuvia oli helpompi peilata, kuin täysin hereillä olevia viikareita... Sinttu ilahdutti laulannallaan ja se hiljeni vasta, kun pääsi vapaaksi huoneeseen seikkailemaan. Kerrassaan vapauden riistoa tuollainen häkkielämä tämän virtapiirin mielestä.

Kotiin kun tultiin, niin pennut suoraan autosta takapihalle tarpeiden tekoon. Yhtään hätää ei matkalla tullut häkkiin eikä eläinlääkäriin. Alkavat olla jo miltei sisäsiistejä nämä kaverit. Huomenna sitten vähän pidempi reissu, tänään oli hyvä kenraaliharjoitus.

Tässäpä pentusten viralliset nimet:

Pikkupaimenen Good For Nothing "Rellu"
Pikkupaimenen Back For Good "Nopsa"
Pikkupaimenen Blue For Good "Airi"
Pikkupaimenen So Far So Good "Muusa"
Pikkupaimenen So Blue So Good "Sinttu"
Pikkupaimenen Stay For Good "Tupla"
Pikkupaimenen Almost Too Good "Krisse"
Pikkupaimenen Better Be Good "Rötkö"

Ja nykyset lempinimet ovat vain työnimiä, jokainen pentunen saa oman perheen valitseman lempinimen käyttöönsä. Näitä nimiä pennut eivät edes tunnista, ovat vain meitä ihmisiä varten pentujen erottamiseen toisistaan. Pentujen mielestä niiden nimi on "pentu". Sisälle tullaaan "pentu, pentu, pentu" kutsulla.

Retkun puntarinlukemat vain 16,15 kg, kun normipaino täydessä lihaskunnossa on 18,75 kg. Tässä on kova kuntoilu edessä luovutuksen jälkeen, että saadaan Retku taas kisakuntoon.