Muutama pentukysely minulle on tullut PK-harrastajilta ja on tiedusteltu, miten pentueen isä Mahti reagoi laukauksiin. Sehän on nuori jannu vasta, joten luonnetestitulosta ei ole ja MH kuvauskin vasta tulossa. Mitään ääniherkkyyksiä sillä ei ole ollut. Ei ole kuullut kunnon ampumista (kuullut vain kaukaa PK-kentän treeniampumisia), mutta ei reagoi isoihin ääniin eikä esim. uudenvuoden ilotulituksiin.

Tänään ajelin illaksi Hiukkavaaraan haulikkoammuntaradalle paukkuja kuuntelemaan. Itseäkin kiinnosti koiran reagtiot, että ei tule yllätyksiä sitten lauantaina MH:ssa. Ja eihän se niistä mitään välittänyt. Hengattiin radan parkkipaikalla ja laukauksia tuli kahdesta suunnasta (sekä kauempaa armeijan ampumaradalta muuta jytinää). Lähimmät paukut tuli noin 50 m päästä. Myös Hirmu toimi samoin, sen varmuuden tiesinkin jo etukäteen. Umpivarmoja kaikki kolme. Retkuhan on laukausvarmaksi todettu sekä luonnetestissä että MH luonnekuvauksessa.

Tässä pätkä Mahtista (itse käsivaralla kuvattuna). Koira ei ole käskyn alla videolla, vaan saa vapaasti hengata remmissä.