Perjantaina juhannuksen vietto alkoi aamupäivällä mökkikeikalla. Masu täyteen valmiista pöydästä savulohta ja uusia perunoita sekä ternimaidosta tehtyä uunijuustoa. Källi jäi vanhempien seuraksi mökille pitkäksi viikonlopuksi. Auto täyteen kamoja ja Nasu & Retku kyytiin. Mitä Miialla ei ole mukana, sitä ei tarvita (vanha suomalainen kansanviisaus). Kaikenmoinen varustus sadepuvusta, kumppareista, piposta ja hanskoista helletoppiin tuli mukaan ja vielä vähän ylimääräistäkin. Kyllähän nainen ainakin kahdeksat housut tarvii yhtenä juhannuksena ;-)

Rokualle saavuttiin sopivasti maksi-1 luokan alkuun ja oltiin hurraamassa Jarren Hemmon Maljan voitolle. Tämä samainen häkkyrä tuli meidän talouteen tasan 11 vuotta sitten. Punaiset on rautaa! Maksi-3 rata oli ruotsalaisen Nalle Janssonin käsialaa. Ja melkoisen kinkkinen pyöritys. Rata oli tosi pehmeä ja hiekka irtonaista ja jo rataantutustumisen jälkeen oli kengät täynnä juoksuhiekkaa. Alussa hyppy, U-putkeen puomin nousun alle, hyppy kaarteessa ja palautus puomille. Meillä tuli tuo 3. hypyn rima alas, mutta se jäikin sitten koko juhannuksen ainoaksi riman tiputukseksi. Avo keppikulma hienosti ja sitten takapäädyn hyppykiemura, jonka viimeiselle esteelle meidän matka katkes. Retku ajatui 0-kulmassa olleesta hypystä ohi ja käveli riman alta takaisin päin. Aivan kuin koira ei olisi nähnyt koko estettä. Hylky. Jatkettiin rata loppuun ja selvittiin jopa kunnialla hankalasta keinun jälkeisestä elämästä. Luokan loppupuolella alkoi sitten satamaan ja juhannusaattoilta menikin sitten kiltisti koirien kanssa omassa mökissä telkkaria katsellen ja lehtiä lukien. Mukavasti ropisi sade kattoon koko yön.

Lauantaina kenttä olikin sitten hienossa kunnossa, kiitos taivaan isän runsaiden kasteluvesien. Meidän eka rata vasta iltapäivällä ja tämä oli Mujusen Salmen agirata. "Paperilla" rata saattoi tuntua helpolta, vain 16 estettä, ei sarjoja ja vain keinu kontaktiesteistä. Silti nollia tuli todella vähän. Rata alkoi kolmella peräkkäisellä takaakiertohypyllä. Ekan vein hypyn taakse valssaten, kaksi seuraavaan ihan perinteisesti. Sitten keinulta oikean puolen avokulma kepeille ja matka jatkui vasemmalle U-putken taaempaan päähän, joten puolta oli kepeillä pakko vaihtaa. Retku meni oikeaan väliin, mutta takaa leikkauksesta tuli pois kepeiltä. Melkeen keres jo putkeen asti, mutta ylä C-pelasti. Loppurata meni lukuisilla valsseilla puhtaasti ja tulos 5 vp. aika -11,30 ja sija 9/40. Tämä rata oli myös Serti Cupin perusrata.

1672318.jpg
Taattua Eepu-tyyliä Salmen radalla.
Kuva Minna Räsänen

Iltapäivällä taivaalta tuli taas vettä valtavia määriä ukkosen kera, joten jätettiin kisojen seuraaminen väliin ja levättiin mökillä. Sopivasti 3-luokkiin sää selkeni ja Nalle hyppyrata juostiin auringon paistaessa. Retku meinas mennä hukkaan jo alussa, kun kolmos U-putken jälkeen se haki akan selän takaa vasemmalle puolelle. Nopeasti sain tilanteen kuitenkin korjattua ilman virhettä ja rata jatkui puhtasti. Ulkokulma hienosti valssilla eteen ja takaakierto onnistui loistavasti. Loppukiemuran pitkä suora putki ylämäkeen ja yhteys koiraan katos, kun etäisyys kävi liian pitkäksi. Retku irtos ok putken jälkeiselle hypylle, mutta pyörähti sen jälkeen väärään suuntaan ja jäi odottamaan käskytystä. Kerkes käydä koskemassa väärää putkeä, mutta tuli heti käskystä takas. Hyl. Päästiin 18 estettä puhtaasti... 5+0 tuloksella oltas oltu Serti Cupissa neljänsiä. No lauantai ei ollut meidän päivä, vaikka hyviä pätkiä tulikin. Illalla ei onneksi satanut, joten saatiin grilliherkutkin nautittua ja parannettua maailmaa.

Sunnuntain eka kisa oli Nallen agilityrata. Ja kyllähän oli taas ahdasta. Keskellä rataa "ympyrä", jossa kaikki kontaktit, putki ja kaksi hyppyä ringissä. Ja siitä mentiin ristiin rastiin neljästi eri suuntiin. Kenttä oli todella hyvä taas juosta ja Retku oli vireessä. Alun kakkoshyppy tosi vinoon lyhyemmän kautta ja irtos hienosti suoran putken jälkeen (alamäki ;-) hypylle ja kääntyi oikein seuraavalla. Keinun jälkeen irtos hyppykiemuroilta hienosti kepeille tiukasta kulmasta vasemmalle. A hyvä ja nopea, ulkokulman kierto erinomainen. Ja sitten loppusuoralla hyvä maltti puomilla ja pari hyppyä maaliin. Ja tuuletukset hienolle nollalle. 31 maksista vain kolme teki nollan ja me oltiin sijalla 2.

Iltapäivällä alkoi sitten taas satamaan ja pidettiin siestaa autossa kentän reunalla, kun mökki piti luovuttaa pois. Ja ½ h ennen 3-luokan alkua pilvet hälveni ja aurinko tuli esiin. Siispä taas täydellinen kisasää ja erinomainen kentän pohja. Salme oli tehnyt veikeän hyppyradan, pelkkiä hyppyjä ja putkia, joita mentiin parhaimmillaan neljä peräkkäin. Retku hyvin hallinnassa ja kuulolla. Alun takaakierto ja välistävedot ihanasti, sitten putkilla tiukkaa käskytystä ja suoran keskiputken jälkeen rauhoittelua hypyillä. Tein valssiin suurinpiirtein joka väliin. Tiukat käännökset lopuksi ja puhtaalla radalla maaliin. Se oli siinä! Tuplanolla oli tosi asia. Tuloslistalla aika -15,70 ja sija 3/23. Sijoista viis, nolla kuin nolla. Kylläpä tuntui upealta.

Sateista huolimatta ulkoiltiin koirien kanssa viikonloppuna oikein urakalla. Oispa ollut askelmittari mukana, ois tullut isoja lukemia. Ennen jokaista starttia ja kisan jälkeen käytiin koirien kanssa metsässä 20-60 min lenkki. Ihanaa jäkäläkangasta silmän kantamattomiin, eikä sääskistä tietoakaan.

1668310.jpg

Nyt meillä on kasassa tarvittavat 7 nollatulosta (itseasiassa jo 8 kpl), joista yksi tuplanolla ja täten saamme osallistumisoikeuden heinäkuun lopun MM/PM maajoukkuekarsintaan. Ekakertalaisia ollaan molemmat, itse en ole ollut koskaan edes katsomassa karsintoja. Ja tottakai mennään, kun kerran päästään.

Pitää vielä katsastaa tuota heinäkuun kisakalenteria. Ruotsin kisat käydään ilman muuta, mutta KLAG taidetaan jättää väliin. Lisäksi päästiin mukaan Lehtiön kurssille viikkoa ennen karsintoja. Nyt seuraavat viikot keskitytään nättinä olemiseen.