Piiitkästä aikaa kisattiin OKK:n omassa hallissa. Yleensähän meillä on kisat täällä aina sujuneet, alusta kun sopii loistavasti sekä koiralle että akalle. Tuomarina Jarmo Jämsä. Muorit jäi kotiin, kun oltiin käyty jo päivällä pitkä lenkki koko porukan + hoitopoika Sepen kanssa. Meitä oli suosinut arpaonni. Lähtöpaikka kolmantena molemmille radoille ja tämähän sopii meille.

Ekalla radalla Retku teki useamman superpelastuksen. On se kiltti koira, kun korjaa toistuvasti ohjaajan virheitä. A:lta piti jatkaa U-putkeen ja akka valssas kontaktille eteen ja meinas ohjata siitä pyörinnällä koiran vieressä olleelle kepille... Onneksi koira kuunteli käskyn ja ohitti kepit karvat päästä ja irtos putkeen. Sitten putkessa tulessa akka piti koiraa vastasella niin pitkään, että ensin lukitsi vieressä olleen puomin, sitten takana olleen A:n ja vasta sitten kurssi meni kepeille, jonne piti oikeasti mennä. Keskiradassa oli vaikea paikka, jossa piti mennä U-putkeen "selkäpuolelta" ja siitä jatkettiin kolmen hypyn S-kiemuraan, jossa tuli paljon hylkyjä. Hypyt oli niin linjassa, että jos ei vienyt koiraa tarpeeksi hypyn taakse, niin hyppäsi aidan väärään suuntaan. Retkulle vastaanotto ekan hypyn taakse, siitä peruutus ja lähetys seuraavalla ja takakäskyllä viimeisen hypyn taakse kierto. Puomi hyvä ja rento ja taas akka ohjas minne sattuu. Koira lukitsi kaukana edessä olevan U-putken ja viimehetken ylä-C pelasti koiran kääntymään sivulle hypylle. Keinu oli hyvä, nopea ja varma. Onneksi ollaan treenattu! Hyvin irtos lopun ja nollalla maaliin. Kolme sankaripelastusta Retkulle ja silti puhdas. On se taitava. Tultiin nollalla toiseksi ja hävittiin varmaan väh. 5 sekkaa huippuradan vetäneelle Vicky bc:lle.

2105609.jpg
Agility Maksi-3 A-kisa J.Jämsä ia 40 s.

Välissä leikittiin palkaksi pihalla ja käytiin vielä metässä pitkä lenkki. Ja loimi päällä koira hetkeksi autoon odottamaan. Toinen rata oli myös agilityrata ja haastava tämäkin. Alussa hyppy ja tosi vinosti muuri puomille. Valssasin muurin taakse ja siitä vasemmalta ohjaten puomille. Päädyssä U-putki ja sitten pituuden jälkeen voimakas vekki sivulle, jolloin linja hypyltä kepeille tuli tosi helpoksi. Valssi keppien loppuun ja paluu taaksepäin A:lle. Valssi kontaktin alle ja U-putkeen lähetys. Hyppy ja keinu hienosti, vähän hitaampi keinu, kuin ekalla radalla (uusi kumipintakeinu käytössä). Sitten hypyn mutka, jossa ote lipes heti alkuun. Ekan hypyn jälkeen Retku haki lähtöhyppyä ja ihan viimehetken pelastus muurille, jonka ylitti tosi vaikeasta kulmasta. No se oli suuntana oikein ja seuraavat kolme hyppyä menivätkin sitten helposti linjassa. Putkeen, käsiin otto renkaalle ja parin hypyn kautta maaliin. Nollalla taas. Eli tuplanolla meille.  Tälläkin radalla sija 2. Hävittiin kouluttajallemme eli Annikalle.

2105608.jpg
Agilty maksi-3 B-kisa J.Jämsä ia 41 s.

Tässä jo iloittiin SM-nollien täyttymisestä, mutta kotona just laskin, että Kajaanin hypärinollahan ei kelpaakkaan, kun meillä oli jo kaksi muuta hypärinollaa. Eli yksi SM-nolla vielä puuttuu. Mutta eipä hätää, kun kisat on vasta kesäkuussa 2009 :-) Ja nyt tuli MM-karsintoja varten tarvittava tuplanolla. Hyvä Eepu. Olet ihana!