Johan on vastoinkäymisten viikko! Tiistain "piristys" oli posti Ruotsin kennelliitosta. Nastan valionarvoanomus tuli bumerangina takaisin. Olipahan ilo ennen aikaista :-(  Ensin lomakkeeseen oli merkitty näyttelytuloksen kohdalle OK ja käyttökokeen kohdalle OK + SUCH. Sitten käyttökoe ja valionarvo oli viivattu yli ja laitettu viittaus liitteenä olleeseen valionarvon sääntöön.

Tullakseen Ruotsin valioksi, on bc:n saatava 3 SERTiä vähintään kahdelta eri tuomarilta, yhden tulee olla saatuna yli 24 kk iässä (tai ulkolaisen valiokoiran tulee saada yksi SERTi yli 24 kk iässä).
Lisäksi tulee olla "ett certificat på vallhundsprov" eli paimennuksen ylimmästä eli 3-luokasta (SK) 1-tulos ja CERT! Tuo on todella kova pala paikallisillekin koirille. SK luokkia kisataan tosi harvoin, niiden voittaminen 1-tuloksella on iso juttu kelle tahansa.

Hauska piirre sinäänsä, olen huhtikuussa etukäteen kysynyt Ruotsin kennelliitosta bc:n valioitumisesta ja silloin oli vastaus, että vaatimuksena paimennuksen WCC (godkänt vallhundsprov), käyttöluokasta SERTi ja yli 24 kk ikä. Minulla on tästä sähköposti tallessa, näin sieltä minulle ilmoitettiin, en ole kuvitellut turhia. Lisäksi meidät palkittiin valionruusukkein Piteåssa ja kehäsihteeri on arvosteluun lisännyt valionarvon. Ilmeisesti käyttöluokkaan osallistuminen ja SERTistä kilpaileminen poikkeaa itse valionarvosäännöstä, sillä SERTi Nasulle on kyllä vahvistettu (näkyy HundDatassa). Täytyy olla todella pettynyt Ruotsin kennelliiton toimintaan, sillä sieltä kyllä on tullut tämä virheellinen tieto. Ihan turhaan ajeltiin 700 km ja maksettiin kalliit näyttelymaksut :-(

No, historiaa Nasu teki joka tapauksessa, ollen ensimmäinen suomalainen SERTivoittaja bc Ruotsissa, mutta valiota siitä ei tullut (eikä tule).