Tyrnävälle taas illaksi ja hirmuinen helle taas kerran. Ohjelmassa häkkitreeniä. Alussa mentiin pyöröhäkkiin sisälle ja siinä molempiin suuntiin ympäri ja maltillisia suunnanvaihtoja. Mahti oli tosi hyvä. Sillä oli pää kokoajan oikein kaaren suuntaisesti, mutta silmät lampaissa. Ja sen suunnanvaihdot oli tosi pieniä ja meni maltilla rauhallista ravia aivan aidan vierustoja. Sitten muutamia katraan taaksekiertoja ja tasapainoon stoppi. Maahanmeno meillä ei vielä ole niin varma, joten oltin vain seis.

Sitten aidan ulkopuolelle ja flänkkiharjoitus. Mahti ei kuitenkaan tajunnut tässä ideaa ja alkoi olla jo ihan väsyksissä. Liian kuuma ja liian pitkä harjoitus nuorelle koiralle. Meille sopisi paljon paremmin kaksi lyhyttä 10 min. sessiota, kuin tämä 20-30 min. pitkä treeni pienellä hengenvedolla. Väsynyt koira ja liian vaikea tehtävä, joten meillä jäi homma tähän. Siirrettiin katras ulos häkistä isolle pellolle ja otettiin siinä pieni pätkä onnistunutta kuljetusta. Ja lopettettiin siihen, vaikka aikaa vielä oli.

Pitää muistaa, että Mahti on vasta 7 kk ikäinen ja sytyttelyvaiheessa. Ei me muitakaan juttuja vielä harjoitella pitkäkestoisesti. Pitää pitää treenit lyhyinä ja mieli innokkaana. Tässä on vielä monta kesää aikaa treenata sen kanssa.