Meillä oli oikein mukava ja rauhallinen joulu. Pentuset kasvavat ja voimistuvat, ne on tosi jänteviä ja liikkuvaisia jo. Seikka oli ensimmäinen silmien avaaja, se meni jo eilen pentulaatikon reunoja ympärä ja ihmetteli oksien kuvia lootan reunoissa. Kehittävää taidetta ja virikkeitä ilmeisesti :-) Jokohan niille vois virittää agi- ja paimennusvideoita pentulaan kateltavaksi? Kaikilla on silmät jo raollaan ja selvästi reagoivat jo valoon. Meillähän on pimeästä ajasta huolimatta vuorokausirytmi keinovalolla pentulassa. Öisin on himmeät jouluvalot ja päivällä loisteputkivalo päällä.

Pentuset ovat totutelleet päivittäiseen käsittelyyn ja pesullakin on käyty jo. Muutama sottainen kakka on päässyt tuhrimaan turkkeja, joten kylppärissä on pyllyjä pesty lämpimällä vedellä. Ja samalla myös Källi ja Nasu ovat päässeet haistelemaan pentusia. Pentulaatikossa olevia pentuja saavan ihailla vain akan luvalla ja kauempaa.

Eilen oli kipakka pakkaspäivä ja pysyteltiin kotosalla koko päivä. Aattona ja tänään ollaan käyty metsässä pitkällä lenkillä. Sain vaihdettua Retkun punaisen korppu-Pompan viime kauden malliin (harmaa päälykangas) ja se tuli tosi tarpeeseen. Hyvin pysyy tisut lämpimänä pakkasessa. Märillä tisuilla ei ulos mennä, vaan aina odotellaan tunnin verran syötöstä ennen ulkoilua.

Huomenna pentuset täyttää 2 viikkoa ja ensimmäinen (Huge) hätyyttelee jo kilon painorajaa. Ja luvassa uudet yksilökuvat.