Aikainen herätys Turussa, kun eka rataantutustuminen jo klo 8.30. Pari astetta pakkasta, mutta ATT:n hallissa mukavan lämmintä. Fleece päällä tarkeni juosta ja ilman pipoa ja rukkasia. Tuomarina Salme Mujunen ja totuttuun tapaan erilaisia ratoja tarjolla. Eka rata oli agilityrata, jonka suurin haaste oli alkusuoran jälkeinen hyppyneliö. Myös keinulla tuli paljon virheitä, sillä alusta luisti jonkin verran ja lähestymiskulma oli perin haastava.

Retku toimi mukavasti. Otin vastaan 3 putkelta ja siitä eteen valssaten 4-hypylle (blokaten selän taakse väärän 7-hypyn). Retku käänty putkesta ulos niin tiukasti, että ehti ajautua hetkeksi 4-hypyn väärälle puolelle, mutta ylä-C pelasti ja kieltoa ei tästä sössimisestä tuomittu. Välistä vedot helposti ja 6 takaa kävin hakemassa ja pyöräytin 7-hypylle valssilla. Kepit ja hypyt 10-13 sisäkurvista ohjaten ja A:n oikealta puolelta. Valssi A:n alle ja siitä veto tilaa tehden keinulle ja itse vasemmalle puolelle. Lopun hypyt vien siten, että juoksin 17-hypyn ohi ja vastasella käänsin edestä 18-19. Nollalla maaliin vähän varmistellen. Itellä oli jotenkin sellainen olo, että vähän varovaisesti vein ja käsijarru päällä. Alusta oli uusi molemmille ja sitä tunnustellen. Mutta nolla mikä nolla ja kuitenkin -15,53 alle ihanneajan. Tällä heltisi sija 15/63. Mikko & Sky voitti, hävittiin niille himpan verran alle 5 sek.

Toinen rata oli agirata, jossa kontaktina pelkkä keinu kahteen kertaan. Me edettin 13-hypylle asti puhtaasti, mutta sitten pieni herpaantuminen linjavalinnassa ja koira hyppäs hypyn väärästä suunnasta. Itse en ollut tarpeeksi tarkkana. Meni sen verran hylystä akka sekasin, että vein keinun jälkeen vielä 18 hypylle ja siitä 15:lle ja eli pikku sekaannus siinä. Koira ei tiennyt hylystä eikä akan väärästä radasta. Eli sen mielestä me tehtiin taas puhdas rata.

Viimenen rata oli hypäri ja Retku oli jo selvästi väsynyt. Kakkosen eteen tein pakkovalssin ja sitten muut hypyt vein vastasella kääntäen. Vähän haparointia, mutta pysyttiin kuitenkin oikeilla linjoilla. Kepeillä sitten meni kakkosväliin ja korjatessa alotti vielä väärältä puolelta eli 10 tästä. Renkaalle teki tosi huonon hypyn ja muuten mentiin sitten kuviot puhtaasti, paitsi 16-putkesta koira käänty akan valssilla niin äkäsesti, että meni takasin samaan putkeen. Eli hylky tästäkin.

Tässä nämä kuviot nyt, lisää tarinaa paremmalla ajalla.