Me Mahtin kanssa kirmattiin tänään kaksi agilitystarttia OKK:n kisoissa Haukkukeitaassa. Hirmulla menossa juoksupäivä 11., mutta kotona rauha maassa ja neidin sulotuoksut ei vielä yhtään kiinnosta Mahtia. Myös akan keskittyminen oli kohdillaan ja saatiin tehtyä kaksi ehjää rataa. Tuomarina oli Hilpi Yli-Jaskari.

Ekalta radalta 5 vp. ekan riman tiputuksesta. Ihan oma moka. Olin ensin jättämässä koiraa kauemmaksi, mutta sitten korjasin sitä vielä lähemmäksi hyppyä, kun tuntui tuo kulma olevan "ylämäkeen". No siitä johtuen Mahti lähti ekaan hyppyyn ilman yhtäkään laukka-askelta eli aivan liian kaukaa ja rima alas. Muita virheitä radalla ei ollut. Puomi ja keinu ovat taas kovin hitaita, mutta parempi hidas ja puhdas, kuin kontaktivirhe.

https://youtu.be/ykaEDR2EOns

Toisella radalla keskityin sitten oikeaan etäisyyteen ekalle hypylle, mutta kakkosrima tuli alas :( Videolta näkyy, että se oli tosi kevyt kosketus. Harvinainen virhe meille. Toinen rima tuli alas puomin jälkeisellä hypyllä, kun siihen ähräsin jotain takaakierto - sylikäännös ohjausta tosi kankeasti. Olin itse liian lähellä hyppyä ja kun koiralle ei jäänyt tilaa hypätä kohti, tuli rima alas kevyesti takajaloilla. Muutoin puhdas rata.

https://youtu.be/0jLXfzJlc-8

Olen ratoihin oikein tyytyväinen ja suoritimme ne molemmat hyvin, omalla tasollamme. Kaukanahan me kärjestä ollaan, mutta meno riittää ihanneaikoihin ja meillä on yhdessä kauhean mukavaa. Mahti vaan on <3.

Olen tässä alkuvuoden käyttänyt Polarin sykemittaria salitreenissä ja nyt se oli päällä myös kisoissa. Valtion korkealla päättävällä tasollahan on määritelty, että agility ei ole urheilua. Sykemittarin lukemista voisi kyllä päätellä ihan muuta :) Maksimisyke 186, keskisyke 112, askelia 14000 ja kisapäivän kesto meillä 4 h 36 min. Kulutetut kalorit 1667 kcal.