1282244338_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Kiitos kaikille ikimuistoisesta päivästä. Oli mukava tavata kaikki sukulaiset ja menestyskin ylitti odotukset kaikilla saroilla. Iltajuhla jäi kokematta, oli ihan takki tyhjä pitkän päivän päätteeksi. Ensi vuonna uusiksi ja sitten se kasvattajaryhmä kans :)

Perjantaina me pakattiin noin miljoona tavaraa helteiseen autoon ja suunnattiin Neste Rally -reittejä väistellen Oulusta Vantaalle. Äiti lähti mukaan Kenneltytöksi ja yövyimme lentokenttähotellissa, missä oli ihanan hiljaista, rauhallista ja viileää.

Aamulla piknik-ostokset lähimarketista (olipa vaikea löytää Jumbosta Prisman ovi la:na klo 8...) ja sitten Tuomarinkylään. Olimme sopineet, että otetaan paikka uros- ja narttukehien laidalle ja tehdään Hirmuliskoille oma leiri. Meillä oli pari näyttelytelttaa ja Tuomisten matkailuauton kalusteita piknikherkkuja varten. Pöytä oli katettuna koko päivän ja muutama vieraileva tähtikin leiriin saatiin. Varo vaan Jossu, kohta sulla on oma bc...

Aamu alkoi vauhdikkaasti pentujen näytelmätreenillä kehässä ennen tuomareiden saapumista ja sitten porukalla tsekattiin kakaroiden trimmit ja turkkien kunnostukset. Pentuja oli kaikkiaan yli 20 neljässä eri luokassa ja tuomarina ihanasti pentuja käsitellyt Päivi Eerola.

Ensimmäisenä kehään menivät 5-7 kk urospennut eli veljekset Syyti (Muttaburra Wollen Charmer) ja Nappi (Muttaburra Wooly Bully). Willan pennut olivat juuri siinä kamalan rumassa kasvuiässä. Nenät ja jalat on venähtäneet, turkki on olematon ja olemus hontelo. Mutta mikäs siinä, samat vaivat oli muillakin. Käytös oli ainakin hyvä. Akka vei Syytin ja pienen harjoittelun jälkeen se sujui ihan mukavasti. Syyti hauskutti yleisöä juoksemalla naru suussa, mutta juoksi onneksi tasaista ravia. Nappi esiintyi Maaritin kanssa rauhallisesti ja seisoi hienosti. Valmiimmat Maccabee-veljekset veivät luokan kaksi ensimmäista sijaa ja sitten PEK3 Syytille ja PEK4 Napille. Molemmille myös kunniapalkinto.

Mustin (Muttaburra Black Or White) vuoro oli seuraavana urosten 7-9 kk luokassa. Velipojat Jekku ja Reko kannustivat kehän reuhalla, mutta eivät osallistuneet näyttelyyn. Mustilla oli erinomainen kontakti Kaijaan ja esiintyminen oli todella hallittua. Ansaittu luokkavoitto ja jatkopaikka paras urospentu kehään. Urosten kehässä voiton vei Maccabee King Of Magic ja Mustille PU2 sijoitus hienolla arvostelussa.

Narttujen kisa alkoi 5-7 kuisista ja kehässä olivat siskokset Iina (Muttaburra Pure New Wool) ja Kinna (Muttaburra Wooly Mammoth). Isossa luokassa tiukka kisa ja neideille hienot sijat Iina PEK2 ja Kinna PEK3. Ritva oli ensimmäistä kertaa uuden rodun kanssa kehässä ja nätisti esiintyi Iina. Kinnalla oli händlerinä Johannan ystävä, sillä Johanna itse oli koko päivän koiratanssikoulutuksella toisaalla.

Viimeiset pennut vuoroon eli "isot" tytöt 7-9 kk luokassa. Meidän edustus punaturkit eli Tepa (Muttaburra Pretty Young Thing) ja Hirmu (Muttaburra The Girl Is Mine).  Hyvä ja varma esiintyminen molemmille ja ryhmäliikkeissä meidät nostettiin peräkanaa ryhmän kärkeen. Hirmulle luokkavoitto eli PEK1 ja Tepalle kakkossija PEK2, molemmille KP.

Voi mahoton sentään, seitsemän Muttaburraa pentuluokissa ja kaikille sijoitus :) Hirmu jatkoi sitten kisaa urosten voittajan kanssa ja vei voiton! Meidän honkkelikoipeli oli ROP-pentu. Tulipahan todistettua, että ei tarvitse olla pieni, paksu ja pörrönen menestyäkseen. Tässä Himmun arvostelu:

"Tasapainoisesti rakentunut, hyvällä askelpituudella vaivattomasti liikkuva, ikäisekseen keskikokoa suurempi narttupentu. Täyteläinen, ilmeikäs pää. Tasapainoiset kulmaukset. Vaivaton, kevyt etenevä ravi. Hyvässä kunnossa. Esitetään edukseen. Varsin lupaava" Pentuluokka 7-9 kk 1KP PN1-pentu ROP-pentu Päivi Eerola.

1287153374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Erikoisnäyttely 2010 ROP-pentu Muttaburra The Girl Is Mine "Hirmu" 7 kk
Kuva Jaana Hietala

Tässä välissä piti vähän istahtaa ja huokasta. Koirat pääsi lenkille ja tarpeilleen ja me akat syömisten äärelle. Sitten oli vanhempien koirien kunnostusta ja kehien seuraamista. Vaikea oli seurata menoa, kun urokset ja nartut pyöri eri kehissä samaan aikaan. Ritva bongas urosten isosta avoimesta luokasta hienon pojan ja se oli meidän Toffe (Retku x Laku). Selvästi silmää bc:lle :)

Toffe nimittäin voitti valtaisan avoimen luokan (tuomari Eric Broadhurst) ja iltapäivällä PU-kehässä se nostettiin keulille. Valtavan hieno voitto 2½ vuotiaalle pojalle. Ja samalla kolmas SERTi. Onnittelut Saija, pojasta polvi paranee!

1287153686_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Erikoisnäyttely 2010 VSP Pikkupaimenen Better Be Good "Toffe"
Kuva Jaana Hietala

Veteraaniuroksissa Pyry (Borderfame Perths Glory) 13v. kävi tiukan kisan pojan poikansa Juuson (Pikkupaimenen Jazz You Up) 9v. kanssa. Tällä kertaa nuorempi veteraani vei luokkavoiton eli Pyrylle ERI2 ja Juusolle ERI1.

Narttujen puolella Willa (Nasta x Niko) sai käyttöluokassa EH:n. Oli liian lyhytkroppainen tuomarin (Helen Broadhurst) mieleen.

Retku kävi pyörähtämässä narttujen valioluokassa saaden sileän punaisen nauhan. Arvostelu oli melkeen yksi yhteen Willan kanssa. Omaankaan silmään Retku ei oikein ole parhaassa näyttelykunnossa, kun turkkia on niin paljon ja paksusti, että rouva näyttää ihan lyheltä pätykältä ja raskaaltakin, vaikka sporttikoira onkin sieltä turkin sisältä.

Tässä arvostelu: "A little bit squire in appearance. Flat skull. Rounded cheeks and smuzzle. Correct stop. Ears set well apart. Correct bite. A little short in neck. A little steep in forearm. Excellent spring of ribs. Broad thigts. A little straight in stiffle. Oval feet. Correct tailset and length. Good movement and temeperament.

Mutta vaikka Retku ei itse menestystä nauttinutkaan, niin jalostuskoirana se taisi olla Erkkarin kärkiporukkaa. Olihan sen poika VSP ja tytär ROP-pentu. Tuntuu Retku olevan vahva periyttäjä kaikin puolin :)

Päivän päätteeksi BIS-pentukehässä Hirmu ei jaksanut esiintyä enää lainkaan. Pitkä päivä ja paljon kokemuksia nuorelle neidille, joten ilolla onnittelimme kelpiepentua voittajana ja pokkasimme BIS2-pentupalkinnot kotiin.

Tuhannet kiitokset vielä kerran kaikille. Ja lämpimät onnittelut kaikille menestyneille. Välillä oli niin hoppu, että ei meinannut ehtiä kahvia istualleen juoda ja ihan varmasti moni tuttu jäi juttuttamatta. Mutta kaikkineen hieno päivä. Keli helli ja tuuli piti olosuhteet mukavina sekä koirille että omistajille.

Take away ruokaa mäkkäristä ja hotellille nukkumaan. Akka sammui jo ennen kahdeksaa ja koiratkin nukkuivat 12 h ilman inahdustakaan.