Maantaina klo 11 otettu proge oli arvoltaan 2,3 eli LH-piikki oli saavutettu ja suositeltu astutusajankohta oli tuosta 2-4 vuorokauden kuluessa. Valitettavasti ajankohta oli nyt sellainen, että itsellä ei ollut mitään mahdollisuuksia lähtä Joensuuhun astutusmatkalle työmatkan takia. Onneksi pienen selvitystyön jälkeen ystäväni Jaana tarjoutui Hirmun sutenööriksi, joten tiistaina iltapäivällä pakkasin Hirmun retkivarusteet autoon ja luovutun auton koirineen Oulussa Jaanalle.

Keskiviikkona 16. juoksupäivä Hirmu tapasi Juicen ensimmäisen kerran. Ja treffit jatkuivat useamman päivätapaamisen tahdilla perjantaihin asti. Yritys oli kova, mutta onnistunutta astumista ei saatu. Kaksi ensikertalaista koiraa ja "vieraat" sutenööriit eivät varmasti helpottaneet asiaa, joten perjantaina eläinlääkärikonsultaation jälkeen päätimme siementää Hirmun. Juicella oli laadultaan erinomainen sperma ja itse kerääminen ja siementäminen sujui helposti. Näin siis perjantaina 13.9.2013 Hirmu on siemennetty Juicen tuorespermalla emättimeen ja tästä laskettuna arvioimme pentujen syntyvän viikolla 46. Ultraan menemme viikolla 42 asiaa tarkistamaan ja pentujen luovutus on aikaisintaan viikolla 1/2014.

Tässä vaiheessa minulla on niin paljon kiinnostuneita perheitä odottamassa pentua tästä yhdistelmästä, että en ota vastaan enempää pentutiedusteluja. Tarkistellaan tilanneetta uudelleen ultran jälkeen, jolloin näemme onko pentuja tulossa ja jos on, niin minkäkokoinen pentue on odotettavissa.

Tuhannet kiitokset tässä vaiheessa Jaana & Jaana! Ilman teidän valtavaa panostusta tästä projektista ei olisi tullut mitään. Ja ompa taitanut reissun aikana Juice ja Hirmu hurmata useammankin ihmisen... Pidetään peukkuja, että tämä onnistuu.