Pentujen kotitilanne on tällä hetkellä se, että vapaana on nartuista valkopäinen Kiukku sekä uroksista mahdollisesti yksi pentu. Se, kuka pojista on vielä mahdollisesti ilman kotia, ratkeaa vasta tuolla 6 viikon iässä pentutestin ja rakennearvioinnin jälkeen.

Kiukku on sellainen tyyppi, joka kietoo kaikki ihmiset pikkutassujensa ympärille. Se on topakka ja toimelias neiti, jolla on selkeät mielipiteet asioista ja kantava ääni, jos asiat eivät mene, kuten se niiden haluaisi menevän. Kiukku ei ole dominoiva pomotyyppi, se leikkii tasavertaisesti muiden pentujen ja se tuntuu olevan etenkin Retku-emän suosikkipentu leikkien suhteen. Kiukku viihtyy hyvin ihmisen lähellä, tulee syliin ja ottaa erinomaisesti jo tässä iässä kontaktia.

Kiukulla on valkovoittoinen pään väritys. Sen tulevaisuus ei ole näyttelykehissä, mutta kyllä se tarvittavan näyttelytuloksen saa käyttöpuolen valionarvoja varten. Silmät sillä on tumman ruskeat eli kauniit nappisilmät valkoisessa naamassa. Tällä hetkellä epäilen, että Kiukku on kuuro tai että se kuulisi vain toisella korvalla. Tilannetta seurataan ja pentusen kasvaessa testataan kuuloa tarkemmin. Tämän takia toive olisi, että Kiukun tulevassa kodissa olisi muita koiria, sillä muiden koirien reagtiot helpottavat pennun elämää ja koulutusta etenkin alkuvaiheessa. Elämästä kuuron koiran kanssa löytyy netistä paljon tekstiä. Monella niistä on muut aistit korostuneet kuulon puututessa, eli koirat ovat esim. erinomaisia nenänkäyttäjiä tai ne aistivat helposti liikettä ja värinää. Koiralla on täydet mahdollisuudet normaaliin elämään ja harrastuskoiran arkeen. Kuuroja koiria kisaa mm. pelastuskoirapuolella, agilityssä ja tottelevaisuudessa.

Mikäli vielä eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen luovutusvaiheessa on epäilys Kiukun kuuroudesta, niin minä kasvattajana maksan pennun BAER-kuulotestauksen (eläinsairaala Aisti, Vantaa) ja pentu rekisteröidään Kennelliiton EJ-rekisteriin (ei jalostukseen). Kiukku opetetaan kasvattajan luona kauko-ohjattavaan värinäpantaan ja se tulee sille mukana uuteen kotiin. Jatkossa sen kontakti toimii värinä + sitten käsimerkki.

Mikäli olet kiinnostunut Kiukusta tai pentueen pojista, ota yhteyttä mieluiten ensin sähköpostilla. Kerrothan meilissä itsestäsi, koirahistoriasta ja nykyisestä koiratilanteesta sekä miksi haluat juuri borderin ja mitä haluat sen kanssa harrastaa. Vastaan posteihin mahdollisimman nopeasti. Lisätiedot yhdistemästä löytyy oikean sivulaatikon linkistä.

Sähköposti miia(a)muttaburra.info ja puhelin (arkisin klo 16 jälkeen) 050 434 2851.

Pentutesti pennuilla on su 24.1 ja silmäpeilaus&sirutus&ell.tarkki ma 25.1.
Luovutus aikaisintaan su 31.1.2010.