Kuushan niitä pentusia ultrassa laskettiin 28 vrk kohdalla. Ja äsken käytiin neuvolassa uudelleen. Viime tiineydessä neuvolassa käytiin 55 vrk kohdalla ja silloin painoa oli 23,3 kg. Niimpä akka tänään jo puntarilla arvas, että pentuja ON oltava enemmän kuin kuusi. Nyt on nimittäin 54 vrk ja puntarin lukemat oli 23,8 kg.

Röntgenissä laskettiin pentusten määräksi kahdeksan! Eihän se taaskaan satavarma ole, vaikka Akuutissa on ihan supertarkat digiröntgenit käytössä. Masu on keskikohdasta niin paksu, että tarvittas jättikoiran asetukset koneeseen. Mutta niin isolla ei kannata kuvat, joten ison koiran asetuksilla saatiin aikaseksi arvailukuvia ja kyllä niitä enemmän on, kuin se kuusi. Toisella kyljellä selvästi viisi, toisella puolella kolme.

Tässäpä kuvat  arvottavaksi:

1259918651_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Sivukuvassa näkyy yksi tyyppi ihan tuolla ylhäällä selkärankaa vasten, kaksi hemmoa tuolla takapolvien edessä ja sitten alhaalla hirveä kallosoppa.

1259918679_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tässä masun puolen kuvassa näkyy vasemmalla puolella 5 kalloa, oikealla 3 kalloa. Kaikkinensa kuvat näky kyllä vähän tarkempana eläinlääkärin isolla näytöllä.

Nyt tosiaan on reilu viikko ensimmäiseen laskettuun aikaan ja uskoisin, että aika lähelle se synnytys siinä asettuu. Tuskin menee loppuviikolle 51. Eli messariviikonloppuna meillä voi täällä olla jo jännät paikat, lomapäiviä on varattu vielä seuraavalle viikolle ma-ke.

Nyt rauhotutaan odotukseen ja toivotaan, että saadaan kaikki sankarit onnellisesti ja elinvoimaisina ulos hautomosta.

Ja sitten perinteistä veikkausta kehään sukupuolijakauman ja värien suhteen. Oma veikkaus on 3 poikaa ja 5 tyttöä. Mustavalkoisia muut, mutta yksi punavalkoinen joukkoon piristykseksi :-) Itse toivon, että värejä ei kauheasti tulis. Kunhan ei tulis liian valkovoittoista sakkia, se on toki vaarana.

Ja tässä Anadunen veikkaukset yhdistelmän väreistä:

Possible Coats
Black & White         47%
Golden Red & White     33%
Black Tricolour        13%
Blue & White         4%
Sable & White         1%
Blue Tricolour         1%

Minä en oikein tiedä tuon trikin tulosta Retkun puolelta, sen värin pitäs tulla molemmilta puolilta, mutta itellä ei ole kyllä ainuttakaan trikkikoiraa tiedossa Retkun sukupuusta. Sinistä tulee Voltin emän puolelta ja Retkuhan on sinisen suhteen varma kantaja. Punaisen kantajuus Voltin kohdalla on täysin arvailujen varassa, molemmat sen vanhemmista on varmoja kantajia ja sisarusten joukossa on kolme punavalkoista.