Tiistai aamuna pentulan väki pakkautui Kultu-Kimallukseen. Ensin oli ulkoiltu, syöty ja taas ulkoiltu, jotta väsy veisi valtaosan matkasta. Tytöt lentoboksissa takapenkillä (kaadettu sileäksi), pojat näyttelyhäkissä peräkontissa ja taakse jäi vielä kapea siivu tilaa Retku-äipälle. Ja sitten keula kohti Jyväskylää. Alkumatkan karjaosastosta kuului vieno serenaadi pari-kolmiäänisenä, mutta sitten jengi asettui nukkumaan. Parin tunnin unien jälkeen laulu alkoi taas, joten Pihtiputaalla akka päätti pitää pissatauon.

Pantaan pennut ovat tottuneet jo kotona, mutta nyt oli kyseessä sitten ensimmäinen "remmilenkki". Shellin takapihalla pentuset yksi kerrallaan ulos boksista, naru kaulaan ja sitten puiston puolelle pisulle. Alle vartti meni koko lauman ulkoiluttamiseen. Jokainen pentu teki tarpeensa ½-3 m kävelyn jälkeen. Kerrassaan mallikelpoisia lapsia!

Sarin luona Palokassa roudattiin pentuset bokseissa takapihalle ja samantien tuli tarpeet sinne. Sitten järjestäydyttiin kyläpaikan pentulaan olohuone-eteinen akselille. Hyvin oli tilaa ja saatiin sopivasti vessa-, leikki- ja unipaikat järjestymään. Seisoteltiin ja kopeloitiin pentusia Sarin kanssa ja sitten saapuivatkin jo ensimmäiset pentuvieraat.

Koko ilta meni pentuvieraiden kanssa mukavasti pentuja riekuttaen, paijaten ja rapsutellen ja videoita katsellen. Taisi olla itse kullakin naarmuinen nahka ja venytetyt vaatteet kotiin viemisinä, sen verran villisti väki otti vieraat vastaan.

Puolen yön jälkeen pentula asettui yöpuulle ja me Retkun kanssa majoituttiin patjalle kylppärin lattialle, kun makkarin tuuletusikkuna oli jumiutunut auki-asentoon. Pennut nukkuivat rauhassa neljään asti, jolloin Retku kävi ne tissittelmässä ja akka siivos pentujen vessan. Ja sitten nukuttiinkin taas rauhassa 7 asti.

Keskiviikon ohjelmassa oli veriputkien otto pennuista TNS-geenitestiä varten ja lisää pentuvieraita. Veren (2-3 ml) ottaminen näin pienestä pennusta ei ole ihan helppo juttu ja lisäksi tuo määrä vie kauan aikaa valuttaa, mutta urheasti nämä pikkuiset sen kestivät. Ja akkakin pysyi avustajana tolpillaan vaikka verta oli välillä vähän muuallakin, kuin putkissa. Sitten tehtiin paperihommia ja verikortit lähtivät kuoressa kohti Australiaa.

Vähän vielä seisotuksia pentusille ja pentuvieraita ja sitten ilta seitsemän jälkeen porukka taas autoon ja keula kohti kotia. Nyt uni voitti matkalaiset välittömästi ja ajettiin ilman pysähdyksiä suoraan Ouluun asti.

Kotona 11 jälkeen pentuset pääsivät autosta suoraan pihalle. Vettä satoi ja piha lainehti, mutta voi sitä riemua, kun pääsi taas isolle pihalle revittelemään. Puolisen tuntia ulkona ja sitten vielä tassujen kuivaamisen jälkeen reilu tunti villiriekkuja pentulassa. Olipa niissä vauhtia pitkien unien jälkeen!

Aamulla Tupla oli pentulan ulkopuolella, näyttää nousseen sieltä nojatuoliin ja siitä sitten ulos vapauteen. Eihän näitä pitele kohta mikään!

Meillä on niin hyviä ja tasasia pentuja, että kotijaossa tulee valinnan vaikeus. Ja kun osalla kodeista sukupuolikaan ei rajoita, niin tässä arvotaan koteja vielä hetki. Huomiselle (pe) pennuille on tilattu illaksi Janita Leinonen tekemään pentutesti. Tämän jälkeen pidetään parit puhelinpalaverit ja sitten tehdään lopulliset päätökset kotien suhteen. Muusa on "myynyt" itse itsensä jo niin moneen sydämeen, että sille taitaa koti näistä löytyä, jos joku jää vapaaksi, niin sen erittäin suurella todennäköisyydellä joku muu pennuista. Sukupuolikin vapaalla vielä epäselvä, joten "kaupitellaan" sitä sankaria sitten viikonloppuna, kun nimi on varmasti tiedossa.

Luovutuksesta sen verran, että tiistaista eteenpäin pentusen voi hakea täältä Oulusta. Sopikaa luovutuspäivä hyvissä ajoin. Ja perjantaina 25.1.2008 iltasella akka ajaa etelään menevät pennut Palokkaan. Eli näiden luovutus sitten Sarilta la 26.1.2008 ->. Helmikuun ekana viikonloppunakin sopii pentu hakea, väliviikon sankarit ovat "mummolassa" Toivakassa.

Ja pentujen syömä ruoka on Eukanuba Puppy&Junior Lamb&Rice. Sitä sopii hankkia säkki valmiiksi. Pieni pussi ruokaa tulee luovutuksessa mukana.