Torstaina oli Mahtin vuoro kisata KASsin kesäkentällä iltakisoissa, tuomarina oli Jarmo Jämsä. Ykkösten hyppyrata oli oikein mukava, kerrassaan!

1340209952_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1-luokan hyppyrata, tuomari Jarmo Jämsä.

Jätin Mahtin ykkösen taakse istumaan ja menin kakkosen oikealle puolelle ottamaan vastaan. Ensin ei meinannut pysyä lähdössä millään ja sitten kun sai luvan tulla, lähti kiertämään ykköstä vasemmalta ohi. Ehdin korjata ilman kieltoa, mutta toppasin sillä vauhdin niin, että ehdin eteen valssaamaan 4 putken suulle ja siitä vielä persjätön putken loppuun eli koira vasemmalla 5. hypylle. Lähetys putkeen ja sisäkaarteesta hypyt 7, 8 ja 9. Ysin jälkeen valssilla koiran eteen ja kääntö putkeen. Pujottelussa koira oikealla, hienot kepit virheettömästi. Kääntö pituudelle, koira oikealla ja lähetys putkeen, jossa takaaleikkaus ja vielä persjättö siten, että koira oli oikealla putkesta tultaessa. Puhtaasti tultiin, vaikka muutama empivä hyppy oli ollut matkalla (Mahtilla tulee kiire minun perään, jos ehdin edelle ja se pyrkii perään hyppyjä ulkokautta kiertäen). Nämä saatiin kuitenkin korjattua ilman virheitä. Sitten renkaalla tuli toppi. Kolme kieltoa ja koira ihan kysymysmerkkinä, että mikä tämä este on. Hylky kun oli tullut, pysäytin Mahtin ja menin renkaan taakse, renkaan läpi sitä kutsumaan. Ja tulihan se sieltä vihdoin ja loppusuoralla kerkes vielä viimeisesti hypystä ohi. No hylky joka tapauksessa.

Nyt Mahti on käynyt reilussa viikossa neljä kisapäivää, yhteensä 5 starttia ja jäämme kesäksi treenaamaan asioita. Sillä on vielä puutteita radan luvussa, se ei yhtään lue itse muita, kuin putkia. Hypyille pitää viedä tosi tarkasti ja hätäilee minun perään. Rimoja se ei juuri roiski, mutta tulee kyllä ohi hypyistä, jos ei ole tarkkana. Treenaamme lisää ennen seuraavia kisoja ja koitamme saada lisää suoritusvarmuutta. Kepit tuntuvat nyt loksahtaneet paikoilleen.