Lehtiön agikurssin toinen päivä. Tehtiin ennakoivia valsseja, pakkovalsseja, tiukkoja leikkauksia ja treenattiin pujottelun aloituksia "tökkäämällä" molemmilta puolilta. Retku kulki hyvin ja hypyt oli tänään kunnossa. Hirmu hyvin se osas jo eilen töitä teettäneet asiat. Tulee käsiin kun käsketään ja ohittaa esteet taakse kiertäen iskukäsillä. Nopeaoppinen tyttö!

Ennakoivaa valssia opeteltiin alussa ihan kahdella hypyllä, sitten putken kautta vauhdilla kahdelle hypylle. Jalat kääntyy, käsi jatkaa ja hienosti ehtii pikkukaarroksen jälkeen koiran edelle. Sitten radanpätkä, jossa alkuun pakkovalssi 3. hypyn taakse ja A:n jälkeen hyppyneliössä tiukka takaaleikkaus ja ulkokulma valssaten eteen. Toisessa radanpätkässä pari ennakoivaa valssia (vaikea ajoittaa ratatemmossa...) ja yksi jaakotus. Välistäveto hyvin kättä vaihtaen ja koiran linja katkaisten. Ja sitten loppuun pujotteluja. Avokulma vähän hankalampi, akalla ongelmia oikeassa ajoituksessa, mutta umpikulmat meni superhyvin.

Paljon ehdittiin ja koira jaksoi hyvin aurinkoisesta kelistä huolimatta. Kiva kurssi, tulipahan lisää treenattavaa jatkossa. Ehkä näitä ei vielä karsinnoissa käytetä, mutta saatiin uusia työkaluja pakkiin kuitenkin.

Kentältä ajettiin suorilta Värtön rantaan uimaan. Källi rymisteli ikkunasta ikkunaan jo liikennevaloissa matkalla, kun ranta tuli näkyviin. Aivan intona veteraani tuohon uimiseen. Eikä kyllä Retkua ja Nasuakaan tarvitse kannustaa veteen. Uivat pitkät pätkät joessa. Nuoriso keppiä vuorotellen noutaen ja Källi turvallista rannanmyötäisesti. Pumpulia ei vaan meinannut saada vedestä pois, heittäytyi kuuroksi ja jatkoi vaan matkaansa. Hetken akka jo harkitsi, että kahlaa perään se hakemaan, kun namipussillakaan houkuttelu ei rannalta toiminut. Voimat alko olla jo vähissä, mutta kun oli niin ihanaa. Pelotti ihan, että ei jaksa enää ponnistaa rantaan, kun ui niin pitkää matkaa. Vihdoin käsimerkeillä sain Källiin kontaktin ja se kömpi rannalle kuivattelemaan. Ihan hurja muori!

Tulipahan viimeisteltyä turkit huomista näyttelyä varten jokivedessä. Pesuja ei tehty ollenkaan. Kevyt harjaus vaan illalla ja tassujen siistiminen. Retku on niin paksussa turkissa, että näyttää ihan ponilta :-) Sellaiselta paksuperseiseltä shettikseltä... Taitavat sporttikoirat nauraa sille karsinnoissa?