Koko viime yö on valvottu synnytyksen äärellä. Pentujen syntymäpäivä tarkalleen 63 vrk ensimmäisestä astutuksesta. Lämmöt olleet alle 37 asteessa noin 36 h.

Klo
22.30 Levoton, läähättää, petaa. Nuolee peräpäätä.
00.30 Ponnistaa sarjana. Nuolee peräpäätä.
Ponnistuksia tulee noin 5-10 sarjoissa, pari kertaa tunnissa.
03.30 Käytiin ulkona. Teki kahdet pisut.
03.45 Ponnistaa sarjana. Limatulppa ja vedet tulevat.
Lepää ja nukkuu.
Ponnistuksia tulee, mutta ne ovat heikkoja.
Peräpäässä ei näy eikä tunnu mitään.
05.30 Synnytys ei etene. Käydään ulkona pisulla.
Muutamia yksittäisiä heikkoja ponnistuksia. Kinna nukkuu levollisesti pitkin pituuttaan  kyljellä. Ei vuotoa. Pentujen liikket tuntuu.
07.30 Soitto päivystävälle eläinlääkärille (Matti Heikkinen)
07.50 Poratien eläinlääkärillä, automatkalla ei ponnistuksia.
Tutkimus peräpäästä, pentua ei tunnu synnytyskanavassa. Saadaan stimuloitua supistukset. Muutamia ponnistuksia, mutta ne ovat heikkoja ja harvassa.
Ajellaan vatsakarvat ja valmistellaan leikkaussali keisarinleikkaukseen. Tunnin aikana ei tullut yhtään supistuksia tai työtöjä. Vesien menosta (synnytyksen alkamisesta) aikaa kulunut yli 5 h.
Noin klo 9.00 pennut ulkona maailmassa. Mega oli tulossa ekana, Mini toisena. Kohtu siisti ja terve.
9.30 Kinna valmis leikkauksesta, pennut pääsevät imemään ensimmäisen kerran.

Pennut ovat hyvin jänteviä, eläväisiä ja terhakoita. Mega ei meinaa pysyä kenkälaatikossa...

Tämä oli kasvattajan minulle 8 synnytys ja taas kerran erilainen. Kinna oli innokkaan alun jälkeen hyvin rauhallinen ja kivuttoman oloinen. Synnytys vaan ei lähtenyt kunnolla käyntiin. Selvä polttoheikkous, joka johtui todennäköisesti pienestä pentueesta, joka ei antanut tarpeeksi painetta kohdulle supistua. Luojan kiitos meillä on 24/7 pieneläinpäivystys ja sinne pääsi jonottamatta, muita asiakkaita ei ollut.

Nyt täällä kotona opetellaan pentujen hoitoa. Kinna on vielä vähän pihalla hommasta, antaa imeä hyvin ja maito on noussut nisiin erinomaisesti. Ei vielä tajua putsata pentuja ja on vähän hätäinen, jos pennut liikkuvat muualle kuin nisille. Pentulaatikko on näille sankareille tällä hetkellä turhan suuri, joten ne ovat lämpimän kaurapussin ja lämminvesipullon kanssa pyyhkeillä rajatussa kulmassa pentulaatikossa.

Kinna on käynyt ulkona ja tarpeet tulee normaalisti. Pientä verestävää vuotoa sillä on. Ruokinta aloitettu ensin RC Convalescence support -vellillä ja iltapäivällä sai jo pienen annoksen Eukanuban pentunappulaa. Juo hyvin.

Illalla isä kävi ostamassa kissan kantokopan pennuille. Saadaan katettuun tilaan vähän lämpimämmät olosuhteet pennulle. Makuuhuoneen lämpöä on turha nostaa, se tekee Kinnan olosta tukalan. Kinna imettää valvotusti 1½-2 h välein ja tarkkaillaan hoitikäytöksen alkamista. Maha on molemmilla pennuilla toiminut, akka hoitaa putsaamisen kostean pyyhkeen kanssa.

Retku ja Hirmu lähtivät vanhempieni luo hoitoon. Kinnan seurana kotona on Mahti ja hän saa vapaasti mennä pentulaan, eikä Kinna ota pojasta stressiä lainkaan. Otan yksilökuvat pennuista huomenna. Minillä on Kinnan kaltainen leveä läsi naamassa, Megalla on vähän tummempi naama. Molemmilla vajaa kaulus.