KoiraNetistä löytyy paljon taustatietoa Retkun jälkikasvusta, sisaruksista, vanhemmista ja sukulaisista muutenkin, mutta Mahti tuontikoirana on varustettu melko vähäisin sukulaistiedoin. Tässä vähän lisätietoa Mahtin taustoista ja suvusta, olen kaivellut näitä tietenkin jo vuosi sitten, kun olin pentua hankkimassa. Mutta tässä nyt laajempi katsaus Mahti sukuihin.

Mahtihan on tuotu Yhdysvalloista ja se on hyvin kansainvälisen yhteistyön tulos. Mahtin kasvattaja Judita on britti ja hän on jo palannut takaisin Englantiin työkomennukseltaan Columbuksesta, joten Mahtin emä "Eowyn" (Avatar Bayshore Lady Of Rohan) ja täyssisko "Buffy" (Anadune Chosen One) asuvat tätänykyä Englannissa. Yksi veljistä "Jasper" (Anadune Cream of the Crop) asuu Italiassa ja kaksi pennuista jäi Yhdysvaltoihin: narttu Anadune Cool And Gentle River "River" sekä uros Anadune Colour Scheme "Scheme". Buffy-sisko on valioitunut Amerikassa jo alle vuoden iässä ja Englannissa sillä on luokkavoittoja sekä pentu- että junioriluokasta. Buffy on lonkkakuvattu tuloksella  4/7 ja se treenaa sekä agilityä että paimennusta. Jasper on käynyt Italiassa muutaman näyttelyn hyvällä menestyksellä ja se treenaa paimennusta. Scheme treenaa Jenkeissä paimennusta, agilityä ja rallytokoa ja se on kisannut jo viimekesänä rallytokossa.

mahti_ped-normal.jpg
Mahtin sukutaulu (c) Anadune

Mahtin emä Avatar Bayshore Lady Of Rohan OA NAJ NF PT CGC "Eowyn" on Amerikassa syntynyt mustavalkoinen narttu ja sen sukulinjat menevät (Suomenkin kautta) Australiaan. Eon lonkat on OFA Good ja se on geenitestattu CL ja TNS terveeksi. Eon on silmäpeilattu terveeksi ja se on gonioskopiassa myös todettu terveeksi sekä BAER kuulotestattu normaaliksi. Vanhempiensa tulosten kautta Eon on geneettisesti CEA terve sekä MDR1 normaali. Eon on lahjakas paimenkoira ja se on tarkoitus rekisteröidä Englannissa paimennuskokeen kautta ISDS-rekisteriin. Koulutustunnukset sen nimen perässä ovat Jenkeistä; agilitystä sekä paimennuksesta. Eon on menestynyt näyttelyssä hyvin. Jenkeissä se ei ihan ehtinyt valioitua ennen Englantiin muuttoa, mutta Englannissa se sai osallistumisoikeuden Cruftsiin ensimmäisestä näyttelystään. Eon on neljän pennun pentueesta ja sen pentuesisaruksista kaksi on terveystutkittu, toisella lonkat OFA Good, toisella OFA Excellent. Molemmat näistä sisaruksista ovat myös Amerikan muotovalioita.

Eon emä on Am Ch Avatar's Moonbeam Of Bayshore. Lonkat OFA Good, silmät terveet (myös gonioskopia), CEA terve ja MDR1 normaali. Emän emä on Australiasta Yhdysvaltoihin viety Borderfame Soul Destiny "Brooke". Brooken kuuluisin jälkeläinen on Gb & Am Ch Borderfame I Am I Said "Drifter" ja Brooken täysveli on Ch Borderfame Heart and Soul "Denver". Eon emän isä on Pikkupaimenen Zoom The Moon "Ziggy", joka kävi Yhdysvalloissa jalostuslainassa veteraani-iässä. Ziggy on Kansainvälinen, Suomen, Viron ja Amerikan Muotovalio ja se on kisannut agilityssä, tokossa ja PK viestillä Suomessa. Luonnetesti +170 pistettä ja laukausvarma. Ziggyn emä on yksi Suomen historian menestyksekkäin koira, Pikkupaimenen Cherry Coctail "Oona" ja Ziggyn isä on punavalkoinen Pikkupaimenen Dash Of Pepper "Chili".

Myös Eon isän puolen suku menee Australiaan. Eon isä on Am Grand Ch Avatar's Boomer Of Bayshore "Boomer". Sen lonkat on OFA Good, silmä terveet (myös gonioskopioassa) ja MDR1 normaali. Boomerilla on neljä pentuetta Yhdysvalloissa ja kaikki sen tutkitut jälkeläiset ovat olleet lonkiltaan joko OFA Excellent tai Good. Boomerin isä on Australiassa syntynyt BIS Ch Borderfame Spellbound "Merlin", joka on kaikkien aikojen voitokkain näyttelybordercollie Yhdysvalloissa. Merlin on mm. voittanut legendaarisen Westminsterin kaksi kertaa. Merlinin lonkat on OFA Good ja se on geenitestattu CEA, TNS ja CL normaaliksi. Boomerin emä on Australiasta Jenkkeihin viety Trumagik Toucho Class "Olive". Sen lonkat on OFA Excellent ja se on geenitestattu CEA, TNS ja CL normaaliksi. Oliven täysveli on Trumagik Toucho Scott "JR", jälleen yksi huippumenestyjä Amerikan näyttelykehissä.

Mahti isä Am Grand Ch Winpara Dragonfire "Brayden" on Australiasta nuorella iällä Jenkkeihin myyty mustavalkoinen uros. Braydenin lonkat ova AVA 0/0 (paras mahdollinen tulos Australiassa), kyynärpäät AVA 0/0 ja se on geenitestattu CEA, TNS ja CL normaaliksi. Braydenilla on kaksi erinomaista pentuetta Australiassa ja lupaavia, nuoria jälkeläisiä Yhdysvalloissa. Sen kasvattajan kotisivuilla *KLIK* on kattava listaus jälkeläisistä. Brayden itse on puhdas näyttelykoira, mutta sen jälkeläiset ovat menestyneet loistavasti näyttelykehien lisäksi paimennuksessa, agilityssä sekä jälkikokeissa. Brayden itse on kolmen pennun pentueesta ja sen kuvankaunis velipoika Winpara Enter The Dragon "Deacon" on lonkiltaan AVA 0/4, kyynärpäät 0/0 ja se on CEA kantaja.

Brayden emä (eli Mahtin isän emä) on Aust Ch Winpara Soul Desire ADX JDX PT "Brydie", joka on menestyksekkään jalostusuran jälkeen menestynyt erinomaisesti agilityssä ja paimennuksessa. Brydien lonkat on AVA 4/5, kyynärpäät AVA 0/0 ja se on geenitestattu CEA, TNS ja CL normaaliksi. Se on silmäpeilattu terveeksi vielä 9 vuotiaana ja se on gonioskopia normaali. Brydien emä (eli Mahtin isän emän emä) on legendaarinen Ch Rhonabwy Secret Whispers "Pia", jolla on erinomaisia jälkeläisiä Australiassa ja Yhdysvalloissa. Pian lonkat on AVA 4/2, kyynärpäät AVA 0/0 ja se on geenitestattu CEA, TNS ja CL normaaliksi. Pian jälkikasvua Suomessa edustaa Paavilaisen Sarin "Zip" (Wildblue What's Your Secret) ja myös Tanskassa asuvalla Wildblue Legacyllä on jälkikasvua Suomessa. Brydien isä on upea Aust Grand Ch Khayoz Soul Deep, jonka nimekkäin jälkeläinen on varmasti Borderfame Heart N Soul "Denver". Khayoz Soul Deep in lonkat ovat AVA 2/5 ja se on CEA kantaja.

Mahtin isän isä eli Braydenin isä on Jap Ch Amaranth Of Sky Dragon Farm Jp "Kapper", lonkat AVA 0/2, geenitestattu TSN ja CL normaaliksi ja CEA kantajaksi. Kapperin isä on Aust & Jap & Nz Ch Windygyle Maori Chief, jota on käytetty jalostukseen paljon Australiassa ja sen sukulinjoja tulee Suomeenkin monen Clan-Abby ja Nahrof koiran takaa. Kapperin emä on Borderfame Magical Echo, joka on Mahtin sukutaulussa oikeastaan ainut koira, josta ei löydy kauhesti lisätietoa. Tämän nartun takaa tulee Suomessakin vaikuttavia vanhoja Minimbah-sukuja.

Ja vaikka Mahti on hankittu Suomeen esisijaisesti sen hienon sukutaulun ja taustojen takia, niin vaikuttavasta suvusta, moitteettomasta terveydestä ja mukavasta ulkomuodosta huolimatta sen paras ominaisuus on ehdottomasti luonne. Siinä on kyllä kaikki kohdallaan ja uskallan sanoa, että "nettishoppailuni" on tässä kohtaa osunut kyllä napakymppiin. Aika näyttää, mihin tämä nuori mies vielä urallaan ehtii, edellytykset on kyllä suuriin saavutuksiin. Rapsutteluominaisuuksista tinkimättä :)