Kylläpä onkin ollut pitkä, kylmä jakso! Viime viikonlopusta lähtien pakkanen on ollut koko ajan -20 asteen pahemmalla puolella, parhaimmillaan -32 asteessa. Meidän jengi on sitkeästi käynyt kerran päivässä yhden pidemmän (noin 1 h) lenkin ja muuten on kipaistu vain pikaiseen lähimetsässä. Melkonen naparetkikunnan varustus saa lenkille olla, mutta hyvin tarkenee, kun pysyy liikkeessä. Hirmu on ihan karvaton ja sillä tuntuu palelevan tassuja. Keksin kaivaa kätköistä Nasun vanhan fleecehaalarin ja se on ollut mieluisa Himulle. Lahkeellinen puku tuntuu auttavan tassujen paleluun, vaikka sinne asti ei ylläkään. Kaikilla on siis ToppaPompat päällä ja Hirmulla vielä lisäksi haalari sen alla.

1329072617_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ripirinnan matkalla metsään.

OKK:n halli on ollut näillä pakkasilla käyttökelvoton, kun päiväsaikaan siellä ei ole lämmitystä. Nappasin sitten irtovuorot nuorisolle Activen valmennuksista. Hirmu treenasi rataa keskiviikkona Aaltosen Mikon ryhmässä ja oli oikein mukavaa. Päästiin 25 esteen radalla 19 estettä puhtaasti ja muutenkin pikkuneiti oli oikein pätevä. Lähtö on vähän nihkeää (kuka nyt radalle haluaisi, kun katsomosta saa rapsutuksia?), mutta vauhtiin päästyään kulkee kivasti. Päästiin tekemään jopa leijeröintiä, kun irtosi putkeen niin mukavasti ja valssikäännöksen lisäksi kokeiltiin paria ohjausta myös persjätöllä. Selvästi Hirmun vauhti on käännöksissä parempi, kun en käänny sitä kohden (valssi). Kun mennään samaan suuntaan, niin ei himmaile niin paljoa. Keinusta tuntuu tulleen mieluisa este hyvin vähällä treenillä. Hirmu paukuttaa sitä ihan innolla ja menee aina häntä heiluen loppuun asti vauhdilla.

Torstaina oli Mahti treenivuoro Kaplaksen Marin mölliryhmässä. Ison mustan ensimmäiset ohjatut treenit ryhmässä :o. Mehän ollaan tehty agilityn alkeet ihan omalla porukalla, rauhassa ja ilman häiriötä. Mahtihan on erinomaisen kiltti ja ystävällinen muille, joten yhtään en epäillyt sen ryhmäkäytöstä. Ja hyvin se kestikin häiriön, hengaili koko tunnin vapaana hallissa ja malttoi hyvin. Toki sitä kiinnostaa muiden leikit, kehut ja palkat, mutta tekee töitä hyvin minulle. Tehtiin keppejä ohjureilla, yksittäiselle hypylle lähettämistä, puomia hihnassa ja pakkovalssi-harjoituksia muutamalla hypyllä ja putkella. Saatiin paljon toistoja ja hyviä onnistumisia.

Jatketaan samalla mallilla nyt kevät. Pääsääntöisesti treenataan itsenäisesti OKK:n hallissa ja sitten sopivaan saumaan otetaan molempien nuorten kanssa irtotunteja Activelta. Kesälle sitten katon, joskos ilmoittaisin ryhmään molemmat.