Kuivasjärvellä KASsin iltakisoissa käytiin Hirmun kanssa kipasemassa yksi startti. Tuomariksi oli vaihtunut Jari Tienhaara ja rata oli kyllä semmoista syheröä, että eipä olisi uskonut 2-luokan radaksi. Ja kun kenttä on vielä superkapea ja pohja mitä on, niin eipä jäänyt kovin mieltäylentävä fiilis. Mutta koira teki hyviä pätkiä ja oli maalissa hyvin itseensä tyytyväinen, joten erinomainen maksullinen harjoitus :)

1339659973_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Agilty 2-luokka, tuomari Jari Tienhaara

Oli pakko jättää Hirmu lähtöön, että sai edes jotain mahdollisuuksia alkuun. Yritti lähtä mukaan, mutta käskin odottamaan. Jätin vähän vinoon ykkösen taakse ja meni kakkosen A:n ja B:n väliin ottamaan vastaan. Ahdas paikka ja ykkösen suoritettuaan Hirmu oli jo 2A:n väärällä puolella. Yritin korjata, mutta hyppäsi väärään suuntaan. Eli heti hyl. Jatkoin 2B:lle ja valssi koiran eteen ja kääntö puomille (koira oikealla). Puomin kontakti rauhassa ja sitten panttasin vähän käskyä, että saisin koiran mukaan ja linjan neloselle. Ehti senkin taakse ja hyppäsi 4 väärään suuntaan. Työntö vitoselle ja persjättö 5-6 väliin. Valssi 6 hypyn taakse ja heitto kepeille. Hyvin aloitti, mutta jätti kepit kesken 10 kepin jälkeen. Ja kun oli jo hylky, niin tein uudelleen alusta asti (pieniä vaikeuksia ohittaa 6 hyppy...). Toisen kerran 11 kepin jälkeen kesken ja kolmannella kerralla teki kepit puhtaasti. Keinu oli hidas (selvästi vielä Kajaanin lentokeinu muistissa), mutta tarkka. Putken jälkeen haki jo maalia, mutta sain käännettyä ja 11 hypyn taakse perjättö ja kääntö puomille (koira vasemmalla). Taas tarkka puomi ja kontaktilta irtos ilosesti 17 hypylle. Jatkoin siitä 13-14 ja irrotus 15 putkeen toimi hyvin, mitä nyt akka meinas kompastua puomiin 16 hypylle kiirehtiessään. 16 hypyn taakse ottamaan vastaan ja valssilla puolenvaihto. 17 hyppy ja tiukka kääntö (tosi ahdasta!) A:lle. Tuli A:lle ihan suoraan ja hyvällä vauhdilla, mutta iski liinat kiinni kohdalla ja kielto. Toisella yrittämällä teki nätin A:n ja sitten vauhdikkaasti loppusuora putki ja hyppy maaliin.

Huomenna iltakisa Mahtin kanssa vielä ja sen jälkeen meidän jengi ei kyllä enää tuonne sumpuun kisamaan mene. Noin ahtaalla kentällä radat menee niin ahtaiksi ja vaikeiksi, että koko agilityn ilo katoaan. Onneksi on kisoja tässä lähialueella muuten ihan riittämiin.