Kesän näyttelyturnee jatkui sunnuntaina ja nyt vuorossa oli pohjois-Ruotsi ja Jällivaaran kansainvälinen koiranäyttely. Meillä kehävuoro oli vasta päivällä, vaikka arvostelu tuolla aloitettiin aamulla jo klo 7.30, joten vältyimme yön yli reissulta. Ennen kuutta olimme aamulla matkalla kohteeseen ja parin pysähdyksen taktiikalla löysimme näyttelypaikalle. Isosiskoni lähti meille mukaan seuraksi ja kennneltytöksi. Keli oli harmaa ja sateinen, onneksi lämpöä kuitenkin +16 astetta. Sade oli piinannut näyttelyä myös edellisen päivän, joten vesi seisoi nurmikolla ja kulkuväylät olivat ihan liejua. Kumpparit jalkaan ja menoksi. Onneksi bc:n turkki vaan paranee sateesta :)

Meillä tuomarina ruotsalainen Fredrik Norgren ja kehässä samat kolme suomalaista koiraa, kuin kaksi viikkoa sitten Tromssassa. Dannylle nuorista ERI + SA ja sitten oli Mahtin vuoro. Liikkeet meni hyvin ja sadekin oli sen verran tauonnut, että koira ei ollut kopeloitavana ihan vettä valuen. Mahtille valioluokasta ERI + SA. Ja sitten paras uros kehässä juoksukierroksen jälkeen Mahti nostettiin keulille ja voitto! Ja viides CACIB pojalle.

Nartuissa Kisma ainona koirana sai sileän ykkösen, joten ROP kehä oli vain muodollisuus. Kimasimme kuitenkin kierroksen reipasta ravia ja punakeltainen ruusuke Mahtille.

998351_10151697244867360_83179322_n-norm
Mahti liikkeessä. Kuva (c) JoFli.

Fredrik Norgren:
"Stor utmärk helhet. Prop. mask. huv. Bra öron o ögon. Bra ö-linje. Välvinklad. Bra men o tassar. Bra lär pararella vägvimm rörelser. Bra päls o temp. Välvisad." VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP

Pienen huoltotauon jälkeen alkoikin ryhmäkehät ja siellä oli mukavasti suomalaisia tuttuja mukana ja menestystäkin tuli. Ykkösryhmän tuomari oli Wera Hübenthal. Kokoomakehässä Mahti odotti nyt ystävällisessä corgiseurassa, joten hyvillä mielin kipaisimme vuorollamme isoo kehään. Tuomari poimi isosta ryhmästä kuusi koiraa jatkoon ja Mahti oli siinä mukana. Tehtiin vielä yksilöliikkeet ja kopeloinnit ja sitten tuomari sijoitti 4. parasta. Tähän joukkoon me ei enää mahduttu, joten sija oli jotain RYP5-6 :) Oikein hyvä päivä meille.

Kotimatkalla tehtiin vielä vähän ostoksia Haaparannassa ja ilta 9 jälkeen oltiin takas kotona. Retku ja Hirmu olivat saaneet viettää päivän mökillä, joten rauhallista väkeä oli talo täynnä illalla.

Viikon päästä ajellaan vielä Piteån näyttelyyn Mahtin kanssa. Mitään tarvetta ulkomaan CACIBeille sillä ei enää ole, meillä on jo 5 CACIBia kolmesta eri maasta (Inttivalion arvoon tarvitaan 4 kolmesta eri maasta), mutta se viimeinen valioiva aika-CACIB me voidaan ottaa vastaan 21.7.2013->. Sen yritystä varten olemme ilmottautuneet myös Ylivieskaan ja Iisalmeen. Keskitytään nyt tämä kesä näytelmiin ja treenaamiseen, agikisoja en ole hirvästi edes katsellut. Lähiseudun kisat riittävät nyt. Akan agimotivaatio ei tahdo nyt oikein riittää kisaamiseen, joten niitä tulee enemmän sitten kelien jäähdyttyä syksymmällä.