Vuosi 2011 oli meidän osalta tapahtumarikas, mutta toisaalta koirarintamalla myös melko hiljainen. Kevät ja kesä meni aktiivisesti hepparintamalla, Antti-orin treeneissä ja kisoissa ja sitten elokuussa akan murtunut sääriluu pisti koko loppuvuoden suunnitelmat uuteen uskoon. Agilityssä vuosi oli historiallisen hiljainen. Empä muista 10 vuoteen, että olisi tullut näin vähän vuodessa startteja. Retkun kanssa 13 kisaa (joista 2 nollaa ja 5 x 5 vp.) ja Hirmulle yksi virallinen agistartti. Agivuoden toki kruunaan Retkun ja Noora Kettusen hieno SM-kulta nuorten SM-kisoissa. Tokokisoissa Retku kävi kahdesti, samoin näyttelyssä. Hirmulle tuli neljä näyttelyesiintymistä ja ensimmäinen SERTi. Mahti kävi pentuluokassa kaksi kertaa ja junnuissa neljä kertaa. Pentuesuunnitelmat menivät syksyllä mönkään, kun Retku jäi tyhjäksi. Muuten ollaan ulkoiltu paljon päivittäin ja keskitytty arjen halliintaan. Mahtista on kasvanut kunniallinen koirakansalainen ja se kulkee eläkkeellä olevan äitinikin kanssa siivosti ja tottelevaisesti arjessa. Laumaelo on sujunut mukavasti ja jokaisella on paikkansa tässä laumassa.

Vuodelle 2012 on kirjattava ylös jotain tavotteita, mutta pääasiassa nautitaan arjesta entiseen tapaan. Retkun agiura alkaa olla ehtoopuolella. Haluan antaa rouvalle virkeät veteraanipäivät, hyväkuntoisena ja terveenä. Sehän pistää itsensä aina niin 100% likoon, että ei yhtään säästele kroppaansa. Mulla on tälle vuodelle kaksi nuorta agikoiraa, joten Retku tullee starttaamaan vain muutaman kisan nyt keväällä ja sitten se saa jäädä agieläkkeelle. Tokokisoja on kateltu pari nyt keväälle, tavoitteena saada AVO1:n ja sitten syksyllä jatketaan ylempien luokkien treenaamista. Kesälle 2012 Retkulle on suunnittelilla kolmas ja viimeinen pentue. Juoksun odotan alkavan toukokuun alussa, siihen astutus, joten pennut syntyisivät heinäkuun alussa ja olisivat luovutusiässä elokuun lopussa.

Hirmu jatkaa säännöllistä, omatoimista agitreenausta ja käy satunaisesti Activella treenaamassa myös. Kisakausi alkaa helmikuussa oman seuran kisoissa ja tarkoitus on kisata tässä lähialueella joka kuukausi. Tavoitteena tänä vuonna nousu 2-luokkaan ja hyvä vire joka treenissä ja kisassa. Turkki Hirmulla on nyt pienimmillään, joten jahka uusi nuttu kasvaa tässä kevään edetessä, katsomme muutaman näyttelyn ja tavoittelemme paria SERTiä.  Rajat Ruotsiin avautuivat nyt vuoden vaihtuessa, joten todennäköisesti käymme myös MH-kuvauksessa ja ehkäpä jopa näyttelyssä Ruotsin puolella. Luonnetesti laitetaan harkintaan loppusyksystä, mutta mahdollista on, että tämä napakan äitikoiran ja topakan emännän tossunalla elänyt nuorineiti testataan sitten vasta 3 ikävuoden jälkeen eli vuonna 2013.

Mahti treenaa kevään nyt ahkerasti agilityä ja tarkoitus on saada se kesäksi kisavalmiiksi (kisaikä täyttyy 26.5.2012). Olen edennyt tarkoituksella sen kanssa suht hitaasti, sillä se on todella suuri uros ja kasvanut nopeasti. Pitää saada lihasta luuston tueksi ja kroppaan voimaa ja hallintaa. Mutta toisaalta se on niin lahjakas ja nopeaoppinen, että toistoja ja hinkkausta sen kanssa ei kauheasti tarvita. Mutta kisauran avaus on Mahtin tavoite ja toko/tottispuolella on myös tarkoitus aktivoitua ja tavoite on ALO1 ja BH koe tänä vuonna. Myös Mahtin haluan MH-kuvaukseen Ruotsiin (siellä alaikäraja 12 kk) nyt keväällä. Ja näyttelyitä katsotaan kalenteriin kans muutama, enkä jo alkuvuodelle, kun poika tekee nyt todella komeaa turkkia itselleen. Tavoitteena pari SERTiä.

Kaikkien koirien kanssa on tavoitteena päästä paimentamaan kesällä ja jälkiä tehdään myös mielenvirkistykseksi. Ouluun on avattu myös koirauimala ja viikon päästä käymme porukalla testaamassa, miten halliuinti koirilla sujuu. Jos tykkäävät ja innostuvat (luonnonvesissähän nämä kaikki on melkoisia vesipetoja), niin tarkoitus on käydä säännöllisesti uimassa.

Kasvattien osalta vuosi 2011 on ollut erinomaisen aktiivinen. Muttaburrat alkavat olla kisaiässä ja kisakunnossa myös ja tulosta syntyy. Agikisoissa kisakynnyksen ylittivät Retkun pennuista Hirmun lisäksi Tepa, Kiukku ja Boris. Willan pennuista taas Iina oli ihan suvereeni agimenestyjä. Heti kisaiän saavuttamisen jälkeen nousu 2-luokkaan ja muutamalla kisalla syksyllä 3-luokkaan. Tokossa Retkun pojat Musti ja Reko ovat kisanneet alokasluokan 1-tuloksin, Reko myös saavuttaen TK1 koulutustunnuksen. Koiratanssissa puolestaan kunnostauti Willan tytär Kinna nousten avoimeen luokkaan ja kisaten sielläkin jo erinomaisin tuloksin. Näytelmissä vuonna 2011 käyneet Muttaburrat ovat kaikki saavuttaneet vähintään ERInomaisen. Ja SERTejä ovat tänä vuonna keränneet Hirmun lisäksi Retkun pennuista Musti ja Tepa sekä Willan poika Syyti. Näistä lupaavista nuorista koirista kuulemme lisää vuonna 2012.

Sijoituspentueista kisakentillä on ollut sekä Retkun että Nastan jälkikasvua. Retku x Laku pentueeseen saatiin ensimmäinen valio tänä vuonna, kun Toffe suoritti luonnetestin erinomaisin tuloksin (+200p. laukauskokematon). Jurri saavutti tokossa TK2 koulutustunnuksen ja suoritti BH-kokeen hyväksytysti. Nopsa nousi agilityssä 2-luokkaan ja sai tokossa TK1 koulutustunnuksen. Focus puolestaa kunnostautui agilityssä nousten 3-luokkaan ja voittaen Varsinais-Suomen Piirinmestaruuspronssiä.

Nastan jälkikasvusta näytelmäkehissä ovat huikeaa menestystä niittäneet Hippu (11v) ja Willa (melkeen 9v.). Hippulle 9 x ROP, 13 x ROP-veteraani ja lukuisia ryhmäsijoituksia. Willalle taas syksyn Baltian turneelta Latvian ja Liettuan valionarvot sekä Balttian muotovalion arvo.

Ja kaikesta kisa- ja koemenestyksesta huolimatta tärkeintä on, että koirat ovat tärkeitä ja rakastettuja perheenjäseniä ja mukavia kavereita arjessa. Jatketaan samaan tapaan alkavan vuonnakin ja pidetään yhteyttä. Perinteinen Hirmulisko piknik on taas erkkarin yhteydessä eli su 17.6.2012 Lappeenrannassa. Toivottavasti sielä taas nähdään isolla porukalla.