Agilitypainotteinen viikko päättyi sunnuntaina kisaamiseen Haukkukeitaassa. Koko lauantaipäivä oli mennyt ylitoimitsijatehtävissä eli Haukkiksessa klo 8-19 (kiitos Mirva hirmuliskojen lenkittämisestä ja hoidosta). Ja vielä illan päälle vein tuomarivieraan ja yhden vähän tutumman (:-) illalliselle. Kuuden tunnin yöunien jälkeen taas tuomaria noutamaan hotellilta ja klo 8 hommiin kisoihin. Ykkösten aikana satoi ja akka oli ratamestarina, joten päivällä pidetty huoltotauko kakkosten aikana tuli tarpeeseen. Kotia kuivattelemaan, syömään ja vähän levähtämään ja sitten Retkun kanssa kisoihin.

Muorit pääsi matkaan kanssa ja ennen kolmosia kierrettiin Hiirosen puolen pelloilla pitkä lenkki, starttien välissä kierrettiin Haukkiksen lenkki ja vielä loppujäähdyttelynä Hiirosen lenkki.

Eka rata oli vauhdikas hypäri, muutamalla ansapaikalla. Retkun vire oli vähän epäselvä, joten pääti vetää vaan vauhdilla ja hyvällä fiiliksellä maaliin ja sepä me tehtiinkin. Nelosen jälkeen putkelle oli matkaa vain noin 3 m ja tässä teki tiukkaa saada koira kääntymään vitoshypylle, mutta onnistui kuitenkin. Vein linjan vasemmalta puolelta ohjaten 7-10 hypyt ja olin suunnitellut takaaleikkausta 11-hypylle. Jotenkin onnistuin kuitenkin vedättämään senkin ohi vasemmalta puolelta ja leikkasin takaa vasta 12-hypylle. Koira pääsi vähän kauas ja pois linjalta (oli tosi ahdas pyöritys mersunmerkissä) ja niimpä Retku irtos putken sijaan hienosti hypylle 10 eli hylky. Jatkettiin rata kuitenkin hyvällä sykkeellä loppuun.

Toinen rata oli agirata ja kaikki kontaktit käytössä. Ja selvästi sellainen suomalaistyyppinen rata, kun oli takaakiertoa ja välistävetoja. Ja tosi ahtaita kulmia. Otin vastaan 5-hypyn takaa koirasta nähden oikealla puolella, vein yli 6-hypyn ja sen taakse valssi ja takaakäskyllä 7-hyppy. Sitten keppien aloitus ei meinannut löytyä millään, jäi pyörimään keskelle, haki putkea ja meni ohi keppien aloituksesta. Saatiin tästä kielto, mutta reilusti ois voitu saada kaksikin :-) Kun kurssi sitten löytyi, niin loppurata mentiin puhtaasti eli vitonen kiellosta ja himppa yliaikaa. A:n jälkeisen elämän tein selkäydinohjauksella täysin suunitelman vastaisesti. Oli miettinyt, että kun oma linja pysähtyy keppejä kiertäessä, niin 15-hyppy houkuttaa pahasti putken sijaan. Niimpä ohitin radalla koiran A:lle (hieno stoppi!) ja tein valssin 13-hypyn taakse ja täten blokkasin 15-hypyn selkäni taakse. Toimiva teko, kerrassaan.

Päivän radat löytyy Flinkin Johannan blogista.

Retku oli päivän radoilla aavistuksen epävarma ja hidas, mutta ei sentään mitään sellaista, kuin perjantaina nähtiin. Eiköhän se tästä palaa taas homma raiteilleen, kun palataan ohjaukseen, joka me osataan.