Nasta meni aamulla Akuuttiin perusteelliseen hammashoitoon. Aikaa oli varattu 2h ja tarkoitus oli narkoosissa ottaa röntgenkuvat leuoista, tehdä hampaiden puhdistus ja poistaa tarvittaessa huonoja hampaita. Minusta Nasta on ollut välillä vähän vaisu, se on puottanut karvaansa ja laihtunut. Ja lisäksi se pitää välillä suuta ravollaan, eli ei pure takahampaita yhteen asti. Syö kyllä normaalisti (myös puruluita) ja leikkii leluilla ja suullaan. Puntarin lukema todisti akan epäilyn, normaalisti melkein 17 kg painava Nasu oli nyt vain 15,1 kg. Eli tosi paljon on paino pudonnut syksystä, vaikka perusruuan sekaan on lisätty vahvempaa Power-muonaa. Oltiin vielä Källin kanssa odotushuoneessa, kun eläinlääkäri palas leikkurista ja kertoi, että ainakin yksi iso poskihammas (p4) menee poistoon. Oli ihan läpiasti halki.

Källiltä otettiin sarja verinäytteitä ACTH-rasitustestiä varten ja samalla tarkistetaan myös sappiarvot. 12 h paaston jälkeen kaksi veriputkea klo 9, sitten pistos lääkettä ja uusi näyte klo 10. Tämän jälkeen muori sai ruuan ja vielä kertaalleen yksi verinäyte klo 12. Samalla käytiin hakemassa Nasta operaatiosta kotiin.

Nasta oli jo hereillä, vaikkakin tokkurainen nukutuksen jäljiltä. Yläleuasta oli poistettu molemmat p4-hampaat. Vasen puoli oli ollut kokonaan halki ja irronnut helposti, oikealla puolella oli ollut myös pitkä halkeama, mutta juuret vielä syvästi leuassa kiinni. Suussa on itsestään sulavat tikit ja Nasu sai 5 päivän antibiootti (Synulox) ja kipulääke (Rimadyl) kuurin. Pari viikkoa pitää välttää kovaa puremista ja muutama päivä liikutella varovasti, ettei poistokohdat käy tihkumaan verta. Muuten suu oli ollut hyvässä kunnossa, toki pientä hammaskiven poistoa oli tehty. Mutta kuluneet poskihampaat ovat tukevasti kiinni eivätkä ne ole auki leukaluuhun asti.

Tehtiin poistoista laput Kennellittoon. Otetaan varuiksi todistus niiden poistosta, jos vielä innostutaan jossain näyttelyssä käymään.

Mutta tärkeintä on, että Nasu on kunnossa ja kesti nukutuksen hyvin. Nyt parannellaan suu ja toivotaan, että musta salama on entistä ehommassa kunnossa tämän jälkeen. Källin näytteet lähtivät Saksaan tutkittavaksi. Niistä saadaan eläinlääkäriltä tuloksia ensi viikolla.