Kirkas ja aurinkoinen pakkasaamu Oulussa ja me oltiin kisaamassa Hirmun kanssa OKK:n kisoissa. Aamusta hallille talkoohommiin ja sitten verkkalenkille kiertämään Haukkis omien koirien kanssa. Aivan upean kaunis keli.

Päivä alkoi hyppyradalla, tuomarina Anne Savioja. Ratapiirrokset ovat mun omien muistikuvien mukaan piirretty talteen.

1333265243_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
C-kisa, hyppyrata 1-luokka tuomari Anne Savioja
Tuomarin ratapiirros

Muut mietti kepeille kerkeemistä, me lähdetiin Hirmun kanssa yhtä matkaa lentävänä lähtönä, kun tiesin alkumatka olevan taas nihkeetä. Ja niin se olikin :( Lähdössä kun päästin koiran vapaaksi hihnasta, niin se meni moikkaamaan ajanottajia ja rauhoittelemaan, että joskos siellä rapsuteltas, eikä tavis akan kanssa lähtä radalle. Kyllä tää agility on mukavaa... No matkaan päästiin ja kolmosputkesta tuli tosi hitaasti ulos. Valssasin eteen ja koira vasemmalla kepeille. Jätti kepit kesken kolmanneksi viimeisessä välissä ja sitten todella hitaasti korjaus siihen loppuun. Pituudelle lähetys ja tosi niukka hyppy, kun tultiin siihen keppien jälkeen ihan kävelyvauhdista. Valssasin 6-hypyn taakse ja koira oikealla pussiin ja valssi 8-hypyn taakse. Tähän meille ihan tyypillinen virhe, olin liian pitkään rintamasuunta koiraa kohden ja Hirmu pysähty ku seinää hypyn eteen. Siinä sitten neuvoteltiin, tultiin ohi esteestä ja otettiin uudet vauhdit. Loppurata puhtaasti, mitä nyt 14-hypyn jälkeen Hirmu teki ison banaanikaarteen kohti ulko-ovea. Niin on kurjaa tämä radan tekeminen, että koira pyrkii pois hallista kesken kaiken :( Voi surkeus. Tulos 10 vp. ja miljoonasti yliaikaa.

Välissä käytiin taas kiertämässä 25 min Haukkiksen lenkki ja nyt yritin saada Hirmun leikkimään teddykongilla ennen rataa. Ulkona kyllä leikkii, mutta hallissa ahistuu. Sain sentään hyppimään sen vähän vasten ja siten nostettua kierroksia.

1333265735_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
B-kisa, agilityrata 1-luokka tuomari Anne Savioja
Tuomarin ratapiirros

Agiradalle lähdettiin myös lentävänä lähtönä, koira vasemmalla. Kaartaen 1-2 hypyt ja A:lle tultiin ihan suoraan ja keskelle, ja ennen estettä Hirmu pisti taas nenän maahan ja juoksi vasemmalta A:sta ohi. Korjaaminen oli taas tuskasen hidasta ja kävelyvauhdista takas esteelle. Ja sitten roikas vielä A:n kontaktin. Sisäkaarteestä 4-7 esteet ja hieno keppien alotus koira oikealla. Jätti taas kepit kesken ihan lopussa, kaksi väliä jätti pujottelematta. Korjaus onnistui nyt vähän nopeammin, mutta eihän se helposti mennyt. Koira oikealla rengas ja keinu, jonka teki tosi vauhdilla ja silmissä välähti tässä kohtaa taas radalta poistuminen. Sujahti kuitenkin oikein 12-putkeen, jonka loppuun tein puolenvaihdon persjätöllä. Sisäkaarteessä 13-15 ja puomille isolla laukalla. Röyhkeästi varasti puomin alastulokontaktin (osui kyllä) ja sukkana maaliin. Nyt mua ei haittaa edes nuo kontaktivirheet, kunhan koira menee ja tekee, eikä hidastele. Eihän tämä hyvä rata ollut vieläkään, mutta parani loppua kohden. 15 vp ja yliaikaa tuloksena.

Päivän kolmas lenkki ja vielä riitti koirilla virtaa kirmata hankikannoilla. Kolmannelle radalle pidin Hirmua pitkään ulkona ja leikin sen kanssa lelua heitellen hangella hallin takana. Kolmea koiraa ennen vein sen halliin, sen verran on käytettävä vähintään silmien tottumiseen kirkaasta päivänvalosta hallin hämäryyteen.

1333266193_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
A-kisa, agilityrata 1-luokka tuomari Anne Savioja
Tuomarin ratapiirros

Lentävä lähtö taas, koira oikealla ja sujuva valssi kakkosen taakse. Nyt osas akkakin pyörähtää niin nopeasti, että koira ei stopannut. Keinulle nousu melkeen puoleen väliin, mutta hyppäsi pois. Korjasi nopeasti ja tuli hyvin loppuun asti, ilman suurempia apuja. Lähetys putkeen ja persjätöllä puolenvaihto ennen keppejä. Ja nyt 11 kepin jälkeen jätti pujon taas kesken. Just ehdin kehua siinä kohtaa ja heti tuli virhe. Korjattiin vain viimeinen väli ja nyt isosti varmistaen A:lle, johon meni nousi nyt hyvin, mutta sitten loikkas kontaktin. Sitten koko loppurata koira oikealla sisäkaarteesta ohjaten puhtaasti suht hyvällä vauhdilla ja rytmillä. Puomin kontakti oli räkänen, mutta olkoon. Yhtään enempää painetta ei nyt tarvita. Maalissa nappas lelun heti pöydältä ja anto sille hyvät tapporavistukset ja sitten ulos leikkimään.

Paras rata tämä viimeinen oli, 15 vp. ja päästiin alle ihanneajan. Mutta eihän tämä meno kummoista ole. Koira ahdistuu ja paineistuu ja rentoa menoa tulee vain pienissä pätkissä. Hyvää jos etsitään, niin päästiin maaliin ja saatiin tulos joka radalla. Ja hypyt on kunnossa, kaikilla radoilla rimat 60 cm, eikä yhtään rimaa tullut alas. Samoin muuri 65 cm ja pituus sekä rengas virheettömästi kaikilla radoilla. Kepeissä maltti ei riitä loppuun asti ja kontakteilla välttelee stoppia, joten A ja keinu on epämieluisia. Hirmun juoksusta on nyt 8 kk 1 vko ja jäämme nyt tauolle odottamaan juoksua. Eihän tässä ole mitään mieltä kisata ja treenata, kun koiran fiilis on tämmöinen. Toivottavasti tämä on vain hormoonihuuruista agimasennusta ja juoksu sekä ulkokausi korjaavat tilanteen. Jatkamme toukokuussa ja katotaan mikä on sitten meininki. Voi myös olla, että kokeillaan kesällä lainaohjaajaa, jos tämä herkistely johtuu akasta. Ja jos homma ei ala luistaa, niin sitten tehdään jotain muuta mukavaa. Kipeä Hirmu ei ole, sillä se liikkuu kyllä agiradan ulkopuolella hyvin liukkaasti, halukkaasti ja motivoituu kaikesta tekemisestä.